Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Μνημόνιο ασφάλειας» για ακραία φαινόμενα

«Μνημόνιο ασφάλειας» για ακραία φαινόμενα

0

Μια πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Κουρτίδη  – Συγκάλεσε σύσκεψη με το συντονικό όργανο Πολιτικής Προστασίας και τις εκπαιδευτικές αρχές

 

Ένα κανονιστικό πλαίσιο για τις ενέργειες κάθε φορέα  – Σταθερή η εικόνα με τα κρούσματα στα σχολεία

 

 

΄Ένα νέο «Μνημόνιο» συμφώνησαν να τηρούν οι δήμοι της Ξάνθης, οι εκπαιδευτικές αρχές και οι υπηρεσίες. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων το  μνημόνιο δεν είναι οικονομικού περιεχομένου αλλά αποτελεί ένα κανονιστικό πλαίσιο ενεργειών που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι φορείς τόσο της Πολιτικής Προστασίας όσο και της εκπαίδευσης κατά  την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων.

Το Μνημόνιο αποτελεί μια πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Κουρτίδη,  ο οποίος και για το σκοπό αυτό συγκάλεσε σύσκεψη την Πέμπτη του Συντονιστικού Οργάνου μαζί με τις εκπαιδευτικές  αρχές. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του και συμμετείχαν εκπρόσωποι των δήμων και των υπηρεσιών ασφαλείας, Αστυνομία, Πυροσβεστικής καθώς και της εκπαίδευσης.

Τι προβλέπει το «Μνημόνιο ασφάλειας»

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το μνημόνιο που ήδη έχει αποσταλεί στους φορείς προβλέπει ένα πλαίσιο ενεργειών που πρέπει να γίνουν από κάθε έναν εμπλεκόμενο φορέα σε περίπτωση που είναι σε εξέλιξη ένα ακραίο φαινόμενο. Ποιοι θα πρέπει να ενημερώνονται και πως να ενεργούν. Πως πρέπει να λειτουργούν τα σχολεία και πότε πρέπει να διακόπτεται η λειτουργία τους. Ένας προγραμματισμός ενεργειών που αποσκοπεί στον καλύτερο συντονισμό με στόχο πάντα την αποτροπή κινδύνων της δημόσιας ασφάλειας.

Διευκρινήσεις για το θέμα με τις απουσίες των μαθητών κατά την πρόσφατη κακοκαιρία

Να σημειώσουμε ότι με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία προέκυψαν κάποια θέματα ασυνεννοησίας και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο κριτικής από το δήμο Μύκης με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκατέρωθεν δηλώσεις αναφορικά με το αν πρέπει ή όχι να μπαίνουν απουσίες στα παιδιά που μετακινούνται σε σχολεία όταν ο δήμος που κατοικούν κλείνει τα σχολεία. Το θέμα απασχόλησε την ειδησεογραφία των ημερών και αυτό που διευκρινίστηκε στην σύσκεψη ήταν ότι εφόσον δεν κλείνει το οδικό δίκτυο και τα μαθητικά δρομολόγια γίνονται κανονικά τα παιδιά που δεν επιλέγουν να μετακινηθούν και να πάνε στο σχολείο τους που είναι σε λειτουργία μπαίνουν κανονικά οι απουσίες. Εξαιρείται η περίπτωση που δεν γίνονται τα δρομολόγια.

Σταθερή η εικόνα με τα κρούσματα στα σχολεία

Κατά τη σύσκεψη εκτιμήθηκε και η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία. Σ’ ότι αφορά τα κρούσματα στα σχολεία υπάρχει μια σταθεροποίηση με 30 έως 35 κατά μέσο όρο κρούσματα στην Δευτεροβάθμια και άλλα τόσα στην πρωτοβάθμια καθημερινά αυτή την εβδομάδα. Η κατάσταση κρίνεται ελεγχόμενη και σταθερή δεδομένου ότι αυτά τα κρούσματα είναι σε σύνολο 8.500 μαθητών . Κατά συνέπεια η ποσοστιαία επιβάρυνση σε επίπεδο νομού κρίνεται μικρή.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…