Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μείον 450.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του 2022

Μείον 450.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του 2022

0

Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή η πρώτη αναμόρφωση

 

Μπαίνουν ορκωτοί ελεγκτές για  τον ισολογισμό του 2019 –  Αποκλείστηκαν 3 συμμετοχές από τον διαγωνισμό για τις Παιδικές χαρές

 

Σε διόρθωση του προϋπολογισμού του έτους 2022 με μείωση κατά 450.000 ευρώ προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Πρόκειται για την πρώτη αναμόρφωση και έχει την αιτιολογία της στις πληρωμές που πραγματοποίησε ο Δήμος τον Δεκέμβριο που ανήλθαν σε 2 εκ. ευρώ. 

Μειώθηκε κατά 450.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του 2022

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με τα ταμειακά διαθέσιμα του Νοεμβρίου 2021. Ωστόσο τον Δεκέμβριο υπήρξε μεγάλη πίεση στις υπηρεσίες της τάξης των 2 εκ. ευρώ από τις πληρωμές σε προμηθευτές και ουσιαστικά τώρα γίνεται η διόρθωση αφού στα ίδια ταμειακά διαθέσιμα υπάρχει μια μείωση 450.000 ευρώ.

Μπαίνουν ορκωτοί ελεγκτές  για  τον ισολογισμό του 2019

Η Οικονομική ενέκρινε την ανάθεση σύμβασης με τίτλο: «Έκτακτος έλεγχος από ορκωτό ελεγκτή – λογιστή ή ελεγκτικό γραφείο ελεγκτών – λογιστών». Ο έλεγχος αφορά τον ισολογισμό του 2019 καθώς προέκυψαν κάποια ευρήματα σε τρία σημεία που όπως ανέφερε ο εισηγητής κ. Φανουράκης χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Αποκλείστηκαν 3 συμμετοχές από τον διαγωνισμό για τις Παιδικές χαρές

Στην πρώτη φάση του  διαγωνισμού για τις παιδικές χαρές από τους πέντε συμμετέχοντες αποκλείστηκαν οι τρεις γιατί δεν κατέθεσαν εγγυητική. Στη β΄ φάση του διαγωνισμού προχωρούν οι εναπομείναντες δύο.

Οργάνωση διημερίδας και οικονομικές ενισχύσεις

Άλλα θέματα που εγκρίθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή ήταν τα εξής: Προγραμματισμός για  22 προσλήψεις 8μηνης διάρκειας εντός του 2022, οικονομικές ενισχύσεις στην Ασπίδα, και Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης, ενώ εγκρίθηκε πίστωση και για τη διοργάνωση διημερίδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη το επόμενο Σάββατο. Να σημειώσουμε επίσης ότι  εγκρίθηκε οικονομική ενίσχυση σε άπορο στα εκτός ημερησίας. Τέλος εγκρίθηκε η  Προμήθεια λογισμικού για τις Τεχνικές Υπηρεσίες και την Διεύθυνση Δόμησης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…