Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ ζητούν επιτακτικά την απόσυρση του περιπτέρου μπροστά από το σχολείο

Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ ζητούν επιτακτικά την απόσυρση του περιπτέρου μπροστά από το σχολείο

0

Αντιδρούν με συμβολικό κλείσιμο του δρόμου την Πέμπτη 24/2

Β. Τζελέπης: «Μέχρι σήμερα το αίτημά μας για απόσυρση του περιπτέρου δεν έχει εισακουστεί παρά τις επίμονες αιτιάσεις μας!»

Με κινητοποίηση απαντούν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης στο φλέγον ζήτημα της μη απομάκρυνσης του περιπτέρου που βρίσκεται μπροστά στην είσοδο του σχολείου τους. «Το περίπτερο παραμένει κλειστό τα τελευταία δύο χρόνια, καλύπτει όλη την έκταση του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα να εμποδίζει τη διέλευση χιλίων μαθητών και καθηγητών», καταγγέλλει η μαθητική κοινότητα. Συνεπώς, οι μαθητές δηλώνουν πως θα προχωρήσουν σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας και θα κλείσουν τον δρόμο την Πέμπτη 24/02 από τις 11:00 πμ έως τις 11:10 πμ διαμαρτυρόμενοι για την μη απόσυρση του περιπτέρου.

Β. Τζελέπης: «Δεν έχουμε βρει ανταπόκριση μέχρι σήμερα»

Συμπληρωματική με τα παραπάνω είναι και η ενημέρωση που λαμβάνουμε από τον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ, Βασίλη Τζελέπη. Σημειώνει: «Το 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να κλείσει το περίπτερο και να αλλάξει θέση. Στη συνέχεια, οκτώ χρόνια μετά, το 2019  πάρθηκε νέα απόφαση. Ωστόσο, για άλλη μία φορά θεωρήθηκε μετέωρη. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε εισακουστεί! Εγώ προσωπικά έχω στείλει σχετικά έγγραφα στους αρμόδιους φορείς(Πολεοδομία, Δήμο),αλλά το αίτημα μου ‘’εκκρεμεί’’ ακόμα! Δεν έχω λάβει ουδεμία αξιόπιστη απάντηση! Οι λέξεις έχουν χάσει την έννοιά τους, έχουμε μείνει μόνο σε λόγια ‘’του αέρα’’».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στους κινδύνους από τη ρευματοδότηση του περιπτέρου μέχρι πρότινος, υπογραμμίζει: «Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν πεταμένα καλώδια με ρεύμα με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για τα παιδιά να είναι μεγάλος! Έτσι, ως έσχατη προσπάθεια αποφασίστηκε το συμβολικό κλείσιμο του δρόμου με την ελπίδα να αφυπνιστούν επιτέλους οι αρμόδιοι και να μεριμνήσουν για την απόσυρσή του!»

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …