Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ξεπέρασαν τις 500.000 τα αιτήματα νέων 15-29 ετών για απαλλαγή από τέλη κινητής

Ξεπέρασαν τις 500.000 τα αιτήματα νέων 15-29 ετών για απαλλαγή από τέλη κινητής

0

Από τις 10 Ιανουαρίου που ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα

Ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ο αριθμός των νέων ηλικίας 15 έως 29 ετών οι οποίοι έχουν υποβάλει με επιτυχία αίτημα για απαλλαγή από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας στο mobilefees.gov.gr.

Συγκεκριμένα, από τις 10 Ιανουαρίου 2022, ημέρα που η πλατφόρμα τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία, 521.557 νέες και νέοι επωφελήθηκαν από την απαλλαγή των τελών. Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας στις τηλεπικοινωνίες, όπως την εξήγγειλε στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το mobilefees.gov.gr σχεδιάστηκε από τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών και υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Μέσω της πλατφόρμας, οι νέοι από 15 έως 29 ετών μπορούν να δηλώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στο Μητρώο Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας και Καρτοκινητής Τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε.), ώστε να απαλλάσσονται από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής.

Υπενθυμίζεται ότι η εγγραφή είναι απαραίτητη για την απαλλαγή του δικαιούχου από τα τέλη. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή και ολοκληρώνεται με τη δήλωση του ΑΜΚΑ (ή ΠΑΑΥΠΑ), του αριθμού κινητού του δικαιούχου και του παρόχου στον οποίο λειτουργεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου προς απαλλαγή τελών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Reuters: Μετά από μια δεκαετία «πόνου» η ελληνική οικονομία εκτοξεύεται το 2024

Η ελληνική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με σχεδόν 3% το 2024 «Πριν από μια δεκαετία…