Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κατηγορεί για υπέρογκες δαπάνες και πολιτιστικές εκδηλώσεις αμφίβολης ποιότητας η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

Κατηγορεί για υπέρογκες δαπάνες και πολιτιστικές εκδηλώσεις αμφίβολης ποιότητας η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

0

Επερώτηση στον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Επερώτηση με θέμα: “Υπέρογκες δαπάνες καταβάλλει η ΠΑΜΘ για αμφίβολης ποιότητας πολιτιστικές εκδηλώσεις”, υπέβαλε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης κ. Νικόλαο Τσαλικίδη.

Την επερώτηση, η οποία θα αναπτυχθεί σε επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Ροδόπης Χρήστο Χατζηπέμου,  συνυπογράφει ο Επικεφαλής της Παράταξης και Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης Κώστας Κατσιμίγας.

Στο κείμενο της ερώτησης ο εισηγητής αναφέρει: «Όταν το υποτιθέμενο «4o παιδικό φεστιβάλ», ήρθε ως θέμα προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ είχα αναφερθεί στον ευτελισμό του Μεγάρου Μουσικής από τις κακές επιλογές του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης. Στα τότε ερωτήματά μου για το ποιοι είναι οι συντελεστές, οι συμμετέχοντες κλπ ουδέποτε απάντησαν, προφανώς καθ υπόδειξη του κου Τσαλικίδη, οι αρμόδιες Υπηρεσίες».

Τα δε ερωτήματα που απευθύνει είναι:

Α) Πως είναι δυνατό ο Δήμος Βέροιας το πακέτο εκδηλώσεων με τον κο Πελασγό να το πληρώνει 2.146 € με ΦΠΑ στην ίδια ανάδοχο εταιρεία κι εμείς να πληρώνουμε 6.750 € έχοντας εξασφαλίσει μάλιστα και μια έξτρα αμοιβή για την εταιρεία ΑΚΑΝΘΟ 2.650 € (και για τα παραμύθια και το θεατρικό) που μας έφερε τον καλλιτέχνη αλλά και αμοιβή για φωτογραφίες – βίντεο κλπ. Επισημαίνω επίσης ότι στην Βέροια οι τέσσερις δράσεις έλαβαν χώρα σε τέσσερις διαφορετικές ημέρες, ενώ στην Κομοτηνή συμπτήχθηκαν ή και δεν έγιναν καθόλου (πχ βιωματικό εργαστήριο υπό τον τίτλο Πιστεύω στον ΑηΒασίλη).

Β) Πως είναι δυνατό να αγοράζουμε μια θεατρική παράσταση κακόγουστη και φτηνιάρικη σε επίπεδο σκηνικών, αντί 6.750 €, ενώ την ίδια στιγμή η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάζεται με εισιτήριο 10 € (και 8 € μειωμένο) σε διάφορες αίθουσες σε κοινό 50 και 100 ατόμων, με τα έξοδα προβολής και διαφήμισης, σίτισης και φιλοξενίας να βαραίνουν τους παραγωγούς (πχ Σύρος, Τρίπολη), δηλαδή παραστάσεις των 500 και 1000 €;

Γ) Πως είναι δυνατό οι τρεις (αγορασμένες) παραστάσεις του ίδιου έργου με τους ίδιους συντελεστές από την ίδια «παιδική σκηνή», στην Πρέβεζα (και μάλιστα ανήμερα τα Χριστούγεννα), να κοστίζουν συνολικά 5000 € (στους συνδιοργανωτές Δήμο Πρέβεζας και στην Περιφέρεια Ηπείρου) και σε εμάς η μία παράσταση 6.750 €; Πως είναι δυνατόν στην γειτονική Αλεξανδρούπολη ο Δήμος να «αγοράζει» (πιθανόν και από τον ίδιο …μεσίτη) δύο παραστάσεις του ιδίου έργου με τους ίδιους συντελεστές, αντί του συνολικού τιμήματος των 4.350 €; Οι αγορές αυτές έγιναν από την εταιρεία  Φ.ΣΠΥΡΟΣ – Ν.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ Ο.Ε. στην οποία ανήκει η λεγόμενη «παιδική σκηνή», χωρίς την διαμεσολάβηση της αμοιβόμενης με 2.650 € μονοπρόσωπης εταιρείας ΑΚΑΝΘΟΣ, που είναι συνεργάτης του Νίκου Νεγιάννη, με τον οποίο συνεργάζονται υπό διάφορες εταιρικές μορφές οι αντιπεριφερειάρχες Έβρου και Ροδόπης.

Δ) Πως εξηγείται το γεγονός ότι ελήφθησαν για το διήμερο φωτογραφίες και έγινε κι ένα δίλεπτο βίντεο (που ποτέ δεν προβλήθηκε) αντί του ποσού των 1.750 €, όταν είναι γνωστό στην πιάτσα ότι το ποσό αυτό για ανάλογες υπηρεσίες δεν υπερβαίνει τα 500 €; Την ίδια στιγμή να προσθέσω ότι πανάκριβους εξοπλισμούς σε φωτογραφικά είδη χιλιάδων ευρώ έχουν προμηθευτεί το περασμένο έτος, τόσο το γραφείο του Περιφερειάρχη όσο και – παντελώς αναιτιολόγητα- το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης.

Ε) Τις εκδηλώσεις αυτές ποιος τις εισηγήθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη (που με την σειρά του τις επέβαλε στη Δνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ροδόπης) και ποιος διαμόρφωσε τον προϋπολογισμό τους; Ποια ήταν η ανάμιξη είχε στην εκδήλωση ο Νίκος Νεγιάννης, μόνιμος συνεργάτης των αντιπεριφερειαρχών Ροδόπης και Έβρου; Ποια ήταν η ανάμιξη της Δνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ως άνω αφελώς καλούμενο «4ο Παιδικό Φεστιβάλ»;

ΣΤ) Πως διασφαλίζει ο κάθε αντιπεριφερειάρχης τα χρήματα της ΠΑΜΘ, όταν η Περιφέρεια ΑΜΘ δαπανά 20.000 € για εκδηλώσεις και δράσεις που άλλοι πληρώνουν 5.000 €;

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…