Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γενναία κίνητρα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Ξάνθης ζητούν οι υγειονομικοί

Γενναία κίνητρα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Ξάνθης ζητούν οι υγειονομικοί

1

Ημέρα Δράσης με εθελοντική αιμοδοσία διοργάνωσαν το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης με το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου

Οι υγειονομικοί συνεχίζουν να διεκδικούν ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Δηλώσεις Ευστρατίου και Πλαστήρα

Το μεσημέρι της Τρίτης,1/2 το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ μαζί  με το σωματείο υγειονομικών του Νοσοκομείου Ξάνθης, δήλωσαν για ακόμα μία φορά τα αιτήματά τους συνδέοντάς τα με τις ελλείψεις σε προσωπικό και τη μάχη που δίνεται τα τελευταία δύο χρόνια μέσα στα νοσοκομεία. Στο πλαίσιο της Δράσης για την Υγεία που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία, ώστε να δοθεί μήνυμα έμπρακτης στήριξης και ενεργής κοινωνικής παρουσίας.

Με τις διεκδικήσεις που παρουσίασαν εκ νέου, πρόβαλαν την αξίωση να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά όλοι οι υγειονομικοί και  να αναγνωριστεί ο βαρυσήμαντος ρόλος τους στην κοινωνία. Σε δηλώσεις του στο «Ε» ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπος Ευστρατίου στάθηκε στην σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ τα προβλήματα του Νοσοκομείου έθιξε η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Δώρα Πλαστήρα.

Χ.Ευστρατίου: «Ικανοποιητική η προσέλευση συμπολιτών μας στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία»

Αρχικά, ο κ. Ευστρατίου αναφερόμενος στην δράση της αιμοδοσίας, υπογράμμισε: «Η σημερινή δράση βασίζεται στην απόφαση που έχει βγάλει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ως την πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία. Έτσι σε συνεργασία με το σωματείο υγειονομικών του Νοσοκομείου Ξάνθης αποφασίστηκε να γίνει μία εναλλακτική μορφή και τελικά να υπάρξει συνδρομή  στην αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου. Συνεπώς, ζητήσαμε από τους πολίτες  να έρθουν, ώστε να δώσουν αίμα μαζί με λίγες στιγμές από την ζωή τους μέσα από την ανθρωπιά που μπορεί να δείξει ο καθένας/καθεμία μας. Αξιοσημείωτο είναι πως σημειώθηκε μία γενική-καλή προσέλευση της κοινωνίας της Ξάνθης στην αιμοδοσία ».

Τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου ανέδειξε η κ. Πλαστήρα

Στη συνέχεια, η κα Πλαστήρα κατέδειξε τα υπαρκτά προβλήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Σημείωσε: «Εδώ και δύο χρόνια το επίκεντρο της κοινωνίας είναι οι υγειονομικοί. Αναντίρρητα, δίνουμε έναν πολύ δύσκολο και άνισο αγώνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εμείς δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και συνεχίζουμε να τον δίνουμε, όμως η πανδημία βρήκε ένα δημόσιο σύστημα υποστελεχωμένο και συνάμα αποδυναμωμένο. Επίσης, από 1η Σεπτεμβρίου έχουμε μία μερίδα συναδέλφων οι οποίοι έχουν τεθεί σε αναστολή, διότι δεν έχουν εμβολιαστεί. Εμείς κάνουμε αγώνα και θέλουμε να επιστρέψουν οι συνάδελφοι, αφού αυτή την στιγμή δεν περισσεύει κανείς. Τους χρειαζόμαστε όλους! Ως σωματείο είμαστε υπέρ του εμβολιασμού. Θεωρούμε πως πρόκειται για κοινωνική ευθύνη. Εμβολιαστήκαμε για τον εαυτό μας, για τις οικογένειές μας πρωτίστως, αλλά και για τους ασθενείς μας! Επιδιώκουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία, ώστε να πάρουμε τον ρόλο που μας αξίζει. Εμβολιαστήκαμε, εμπιστευτήκαμε την επιστημονική κοινότητα  πέρα από σκοταδισμούς και αναχρονιστικές θεωρίες».

Αιτήματα

Τα αιτήματα για την Ημέρα Δράσης όπως μεταφέρθηκαν από τους υγειονομικούς:

1.Μπήκαμε νέοι στη δουλειά και τώρα κοντεύουμε να φύγουμε χωρίς όμως να έχει συντελεστεί η ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά.

2.Θέλουμε αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση και σε άλλες ομάδες

3.Να αναγνωριστεί η «θυσία» συναδέλφων μας που έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αιτούμαστε να αποζημιωθούν οι οικογένειές τους

4.Έχουμε ένα πολύ καλά τεχνολογικά εξοπλισμένο Νοσοκομείο. Ωστόσο, η ΜΕΘ παραμένει κλειστή.

5.Θέλουμε ένα στελεχωμένο Νοσοκομείο. Αν δεν δοθούν «γενναία» οικονομικά κίνητρα δεν πρόκειται να έρθουν γιατροί.

Χρύσα Κιατίπη

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβεύει τις Παλιές Επιχειρήσεις ΟΕΒΕ και Δήμος Ξάνθης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 28.03  στον Πολυχώρο Τέχνης και Σ…