Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιδημιολογική επιδείνωση στην Ξάνθη

Επιδημιολογική επιδείνωση στην Ξάνθη

0

Αυξήθηκαν οι νοσηλείες στο νοσοκομείο Ξάνθης –  Δηλώσεις Καθηγητή Ευ. Μανωλοπούλου για την πορεία της πανδημίας και την τρίτη δόση

 

Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Ι. Χατζηγκενέ: «“Αιμορραγούν” τα Κέντρα Υγείας στην ΠΕ Ξάνθης και όχι μόνο»

 

 

Επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων εμφανίζει η Ξάνθη τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 200 καθημερινά αλλά και να έχουν διπλασιαστεί οι νοσηλείες στο νοσοκομείο Ξάνθης. Τη ίδια στιγμή το  φορτίο στα λύματα παρουσιάζει ύφεση και αυτό δεν συμβαδίζει με τους υπόλοιπους δείκτες. Γενικά η κατάσταση δεν εμπνέει αισιοδοξία ότι το τέλος της πανδημίας είναι κοντά. Αντίθετα η αμφισημία σε συνδυασμό με την πολυγλωσσία των επιστημόνων που καλούνται να εξηγήσουν τα δεδομένα προκαλεί σύγχυση και εντείνει την ανησυχία αλλά και τον φόβο για το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα της πανδημίας!

Αυξήθηκαν οι νοσηλείες στο νοσοκομείο Ξάνθης

 

 

Μπρος στα νέα δεδομένα ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθη κ. Γιώργος Γεωργίου εφιστά προσοχή και επαγρύπνηση και προπαντός αύξηση του εμβολιασμού. Αναφέρει δε πως αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 20 περιστατικά και κάποια είναι αρκετά βαριά.

 

 

 

 

Δηλώσεις Καθηγητή Ευ. Μανωλοπούλου για την πορεία της πανδημίας και την τρίτη δόση

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΔΠΘ κ. Ευάγγελος Μανωλόπουλος για την πορεία της πανδημίας επισημαίνει πως: « Η Όμικρον εξελίσσεται όπως το περιμέναμε. Δίνει πολλά κρούσματα αλλά είναι μικρότερο το ποσοστό που θα καταλήξει στο νοσοκομείο με σοβαρή νόσο. Και με την Όμικρον έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, έχουμε και θανάτους, αλλά λιγότερους σε σχέση με τη Δέλτα. Αν είχαμε 20.000 κρούσματα με την μετάλλαξη Δέλτα θα πέθαιναν πάνω από 300 άτομα τη μέρα. Και η Όμικρον στους μη εμβολιασμένους θα κάνει ζημιά. Στις νέες μολύνσεις η Δέλτα έχει εξαφανιστεί, καθώς αυτή τη στιγμή επικρατεί η Όμικρον.

Επίσης ο κ. Μανωλόπουλος επεσήμανε πως η τρίτη δόση καλύπτει για σοβαρή νόσο και  θάνατο αλλά ο τριπλά εμβολιασμένος μπορεί να κολλήσει αλλά θα το περάσει ελαφριά

Τέλος ο κ. Μανωλόπουλος εξέφρασε επιφύλαξη σ’ ότι αφορά την αναγκαιότητα για τέταρτη δόση: ««Επειδή η τρίτη δόση καλύπτει από σοβαρή νόσηση πολλές χώρες δεν προχωρούν στην 4η δόση. Ίσως να προχωρήσουμε στην 4η δόση τον Σεπτέμβριο ή κάποια στιγμή στο μέλλον. Ωστόσο, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η σκέψη να προχωρήσουμε σε 4η δόση τους επόμενους μήνες».

Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Ι. Χατζηγκενέ: «“Αιμορραγούν” τα Κέντρα Υγείας στην ΠΕ Ξάνθης και όχι μόνο»

‘Ένα περιστατικό με ασθενή που περίμενε 2,5 ώρες το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Ξάνθης ανέδειξε ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης (Περιφερειακή Σύνθεση) κ.  Χατζηγκενέ Ιρφάν στηλιτεύοντας την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας στην Ξάνθη και τονίζοντας την αναγκαιότητα να συστρατευτούν όλοι διεκδικώντας βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Ειδικότερα αναφέρει: «Ακόμη ένα περιστατικό που καταδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Κέντρα Υγείας της ΠΕ Ξάνθης και της Περιφέρειας μας, γενικά, καταγράφηκε πριν από μερικές ημέρες στον Εχίνο. Όταν ένας ηλικιωμένος κάτοικος του οικισμού παρουσίασε αιμορραγικό επεισόδιο, το οποίο δεν μπορούσαν να διαχειριστούν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας και ζήτησαν ασθενοφόρο για τη μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, αυτό έφτασε μετά από 2,5 ώρες!

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, ο συγκεκριμένος χρόνος προσέλευσης του ασθενοφόρου είναι εξαιρετικά μεγάλος και φυσικά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραίος για τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, έρχεται για άλλη μία φορά στην επιφάνεια η υποβάθμιση που έχουν υποστεί τα Κέντρα Υγείας στην ΠΕ Ξάνθης αλλά και σε όλη την Περιφέρεια και πλέον δεν είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων. Γι’ αυτό πρέπει συντεταγμένα, οργανωμένα και με δυνατή φωνή να ζητήσουμε την αναβάθμισή τους, την βελτίωση των συνθηκών στις οποίες εργάζονται γιατροί και νοσηλευτές και εν τέλει την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…