Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα “Έπεσε έρωτας” και κινήθηκε η αγορά στη Ξάνθη

“Έπεσε έρωτας” και κινήθηκε η αγορά στη Ξάνθη

0

Η καρδιά των ερωτευμένων χτυπά στα ανθοπωλεία – Αυξημένη η κίνηση

 

Πες το «Σ’ αγαπώ» μ’ ένα γλυκό! Κίνηση και στα Ζαχαροπλαστεία της πόλης

 

Μια λαμπερή μέρα μέσα στην γκρίζα καθημερινότητα που κατακλύζεται από μια δυσάρεστη ειδησεογραφία ήταν η χθεσινή. 14 Φεβρουαρίου, ημέρα ορόσημο για τους ερωτευμένους αφού αποτελεί αφορμή για έκφραση, εξωτερίκευση συναισθημάτων, ένα άνοιγμα καρδιάς. Valentine day και οι καρδιές των ερωτευμένων χτύπησαν πιο δυνατά! Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη για ζωή, για δημιουργία, για ευτυχία!  Μόνο και μόνο γι αυτό αξίζει να τον τιμούμε…και να τον γιορτάζουμε!

Η καρδιά των ερωτευμένων χτυπά στα ανθοπωλεία – Αυξημένη η κίνηση

Υπάρχει έρωτας φλογερός στην πόλη μας αφού στα ανθοπωλεία την πρώτη ζήτηση την έχουν τα κόκκινα τριαντάφυλλα! Κι είναι αυτά που προτίμησε ο 80άρης κύριος που πήγε πρωί πρωί στο ανθοπωλείο «Κρίνος» για να τα προμηθευτεί και να τα χαρίσει στην σύζυγό του, αποδεικνύοντας ότι ο έρωτας δεν έχει ηλικία και μάλιστα σ’ αυτές τις ηλικίες είναι πιο βαθύς και ουσιαστικός! Έρωτας είναι η αιτία,  και όπως μας λέει ο κ. Κωστόπουλος Θανάσης ιδιοκτήτης του ανθοπωλείου «Κρίνος» και πρόεδρος του σωματείου Ανθοπωλών Ξάνθης: «Σήμερα έχουν αυξημένη κίνηση τα ανθοπωλεία. Έρχονται μικροί και μεγάλοι και αγοράζουν άλλοτε ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα άλλοτε αρκουδάκια, καρδούλες και συνθέσεις που έχουμε ετοιμάσει. Οι πιο …ερωτευμένες ηλικίες είναι από 25 – 35 ετών. Είναι μια Ημέρα Αγάπης όχι μόνο Έρωτα. Αυτή την εποχή έχουμε περισσότερο ανάγκη μετά από δύο χρονιά εγκλεισμού  και απομόνωσης να δείξουμε ότι αγαπάμε νοιαζόμαστε, επικοινωνούμε. Και έχουμε  πολλούς τρόπους να το δείξουμε. Και τα λουλούδια ήταν πάντα ένας τρόπος. Είναι συνυφασμένα με την ομορφιά, τον ρομαντισμό, την ευαισθησία, την τρυφερότητα. Η μέρα αυτή είναι μια νότα αισιοδοξίας αυτή που τόσο ανάγκη έχει ο κόσμος». Τα ανθοπωλεία της Ξάνθης διαθέτουν ευφάνταστες συνθέσεις και ιδέες για δώρα για όλα τα βαλάντια και οι Ξανθιώτες τα τίμησαν δεόντως…

Η τούρτα της …αγάπης

Πες το «Σ’ αγαπώ» μ’ ένα γλυκό!

Η γλύκα του έρωτα βρίσκει την απόλυτη έκφρασή της και μ’ ένα γλυκό. Η Ξάνθη έχει κατακτήσει το brand name της πόλης που φημίζεται για τα γλυκά της και οι Ξανθιώτες τέτοια μέρα λένε γλυκά λόγια μ’ ένα γλυκό. Έτσι εξηγείται παρότι Δευτέρα η αυξημένη κίνηση στα ζαχαροπλαστεία της πόλης. Όπως μας αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου Ζαχαροπλαστών Ξάνθης κ. Τάσος Μαλαγάρης: «Έχουμε αυξημένη κίνηση. Αυτό μου διαβεβαίωσαν και οι συνάδελφοί μου. Οι νέοι ως επί το πλείστον αγοράζουν τούρτες,  οι μεγαλύτεροι …πάστες! Τέτοια  μέρα ακόμη και στην κρίση ο κόσμος αγόραζε γλυκά».

Όπως αναφέρει ο κ. Μαλαγάρης οι τούρτες κοστίζουν 11, 80 το κιλό και παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι πρώτες ύλες οι Ζαχαροπλάστες της Ξάνθης δεν έχουν αυξήσει τις τιμές.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…