Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επανήλθε με εξώδικο προς τη ΔΕΥΑΞ το σωματείο ΑμΕΑ Ξάνθης για τις εκπτώσεις

Επανήλθε με εξώδικο προς τη ΔΕΥΑΞ το σωματείο ΑμΕΑ Ξάνθης για τις εκπτώσεις

0

Ζήτησε τη γνωμοδότηση του Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ Χ. Δετσαρίδη που αντικρούει το επιχείρημα της ΔΕΥΑΞ για υπολογισμό εισοδηματικών κριτηρίων

 

Με εξώδικο κατά της ΔΕΥΑΞ επανήλθε το σωματείο Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Θράκης για το ζήτημα των εκπτώσεων στους λογαριασμούς ύδρευσης. Υπενθυμίζεται ότι, η ΔΕΥΑΞ  παρέχει έκπτωση επί του αντιτίμου του ύδατος που καταναλώνεται στα άτομα με αναπηρία με ποσοστό άνω του 80% καθώς και στα προστατευόμενα μέλη με το αυτό ποσοστό αναπηρίας, λαμβάνοντας υπόψη εισοδηματικά κριτήρια για τον καθορισμό των δικαιούχων εκπτώσεων, ενώ το σωματείο υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τη σχετική απόφαση, που σημειωτέον ελήφθη από την προηγούμενη διοίκηση. Προς επίρρωση τούτου, το σωματείο ζήτησε τη γνωμοδότηση του Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ Χ. Δετσαρίδη, ο οποίος εξετάζοντας τόσο την σχετική απόφαση, όσο και την μεταγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά σε συγκεκριμένα δημοτικά τέλη, γνωμοδότησε ότι «ουδέποτε καταργήθηκε – αντικαταστάθηκε η προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ξάνθης με την νεότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, ως εκ τούτου εξακολουθεί και ισχύει κανονικά».

Το θέμα έχει εξελιχθεί σε «δοκίμιο» νομικής ερμηνείας, αφού και η ΔΕΥΑΞ για τον τρόπο εφαρμογής της απόφασης ζήτησε τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της δημοτικής επιχείρησης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΗΕ για food waste: Ένα δισεκατομμύριο γεύματα στα σκουπίδια, κάθε μέρα

Ένα δισεκατομμύριο γεύματα πετιούνται στα σκουπίδια κάθε μέρα, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι στ…