Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εγκαταστάθηκε ο βορειότερος μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στα Δίκαια Έβρου

Εγκαταστάθηκε ο βορειότερος μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στα Δίκαια Έβρου

0

490 πλέον οι ενεργοί σταθμοί του δικτύου

 

Στις 17 Ιανουαρίου 2022 εγκαταστάθηκε στα ακριτικά Δίκαια του Έβρου ο βορειότερος μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr. Όπως ενημερώνει το meteo.gr. ο σταθμός φιλοξενείται στους χώρους του Γυμνασίου και Λυκείου Δικαίων και οι καταγραφές του είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο μέσα από την ιστοσελίδα https://penteli.meteo.gr/stations/dikaia/.

Με την προσθήκη του σταθμού αυτού, το δίκτυο του ΕΑΑ / meteo.gr αριθμεί πλέον 490 ενεργούς σταθμούς. Η ανάγκη για ύπαρξη πυκνού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών στη χώρα, με σκοπό την έγκαιρη και ακριβή αποτύπωση των τρεχουσών καιρικών συνθηκών αναδεικνύεται καθημερινά. Το πυκνό δίκτυο σταθμών σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που παρέχει η χρήση δεδομένων μετεωρολογικών δορυφόρων παρέχει τη δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης της εξέλιξης ισχυρών και επικινδύνων μετεωρολογικών φαινομένων. Το ΕΑΑ ως ένας από τους μεγαλύτερους ερευνητικούς οργανισμούς της χώρας μας, επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη των συνεργασιών και υποδομών του, μεταξύ των οποίων και το δίκτυo μετεωρολογικών σταθμών. Στο πλαίσιο αυτό καλεί πολίτες, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς σε συνεργασία με στόχο την  περαιτέρω επέκταση του δικτύου.

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει με ευχαριστίες: «To EAA / meteo.gr ευχαριστεί θερμά όλους όσους ενεπλάκησαν και υποστήριξαν την προσπάθεια εγκατάστασης του νέου σταθμού και ιδιαίτερα τους Σταύρο Κουκιόγλου (καθηγητή φυσικής), Δημήτριο Τσάμογλου (Διευθυντή Λυκείου Δικαίων) και Χρυσαφένια Καλαμαρά (Διευθύντρια Γυμνασίου Δικαίων)».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ψυχραιμία, το «κλειδί» στις συναντήσεις με τα φίδια

Δασάρχης Ξάνθης, Π. Μουχταρίδης: «Να μην κάνουμε απότομες κινήσεις και το τρομάξουμε. Το τ…