Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας: Το θεατρικό αναλόγιο του Θοδωρή Ιωσηφίδη «Το υπόμνημα» «ζωντανεύει» στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας: Το θεατρικό αναλόγιο του Θοδωρή Ιωσηφίδη «Το υπόμνημα» «ζωντανεύει» στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

0

Δύο παραστάσεις σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζει σήμερα Πέμπτη 10 & την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, το θεατρικό αναλόγιο του Θοδωρή Ιωσηφίδη «Το υπόμνημα», σε σκηνοθεσία Λάζαρου Βαρτάνη και Στέφανου Παπατρέχα.

Υπόθεση

Μουσείο σύγχρονης τέχνης. Μια νέα έκθεση. Πέντε άνθρωποι, από διαφορετική θέση και με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, συγκρούονται σε ένα παιχνίδι εξουσίας και συμφερόντων γύρω από την «τέχνη». Υπάρχει νικητής σε μία τέτοια μάχη; Το έργο, ο καλλιτέχνης, το μουσείο, η πολιτική, τα χρήματα… Τι από όλα αυτά καθορίζει την σύγχρονη τέχνη και σε ποιον απευθύνεται;

«Και αν προτείνεις σε κάποιον ένα έργο σου, πρέπει και να το πουλήσεις, δε φτάνει πια να το έχεις φανταστεί. Η εποχή σε θέλει έμπορο, επιχειρηματολόγο της δουλειάς σου. Γιατί το έφτιαξες; Γιατί να ενδιαφερθεί το κοινό; Γιατί να ενδιαφερθεί το μουσείο; Γιατί να σου δώσουν χρήματα; Εσύ πρέπει να τα απαντήσεις αυτά, εσύ που το δημιούργησες»

Ένα κείμενο για τον σύγχρονο πολιτισμό, τους ανθρώπους που τον προσδιορίζουν και που προσδιορίζονται από αυτόν. Ένα έργο που φωτίζει ό,τι μπορεί να κρύβεται πίσω από «Το υπόμνημα» ενός έργου τέχνης.

Πληροφορίες

Πέμπτη 10 & Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, στις 9 το βράδυ

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…