Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Άλλη μία σπείρα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών εντοπίστηκε στον Έβρο

Άλλη μία σπείρα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών εντοπίστηκε στον Έβρο

0

Βρέθηκε το σπίτι όπου διέμεναν προσωρινά οι μετανάστες/ πρόσφυγες μέχρι να προωθηθούν στην ενδοχώρα. Δύο ακόμη καταδιώξεις διακινητών το ίδιο 24ωρο στη Θράκη

Συνελήφθησαν την Τρίτη,01/02 σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, πέντε διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν τρία μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών. Πρόκειται για τρία άτομα, εκ των οποίων ένας άνδρας και δύο γυναίκες, η σύλληψη των οποίων επιτεύχθηκε έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, τις πρώτες πρωινές ώρες της 1-2-2022 οι αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένους σε παρέβρια περιοχή των Φερών Έβρου εννέα μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι προηγουμένως είχαν εισέλθει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα. Στο παραπάνω σημείο μετέβησαν με ΙΧ δύο από τους διακινητές (ένας άνδρας και μία γυναίκα), οι οποίοι επιβίβασαν στο όχημα πέντε μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους σε οικισμό του Έβρου και συγκεκριμένα σε σπίτι της τρίτης γυναίκας, προκειμένου στη συνέχεια να τους προωθήσουν στην ενδοχώρα.Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν πλησίον της πόλης της Αλεξανδρούπολης το ΙΧ που επέβαιναν οι δύο δράστες και τους συνέλαβαν. Ακολούθως, συνελήφθη και η τρίτη στο σπίτι της, που χρησιμοποιούνταν για την παραμονή των διακινούμενων, ενώ στην παρέβρια περιοχή συνελήφθησαν και οι άλλοι τέσσερις μη νόμιμοι αλλοδαποί, οι οποίοι ανέμεναν για την μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας.

Στη συνέχεια, το πρωί, στον οικισμό Νίψας Έβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ και να μεταφέρει παράνομα επτά μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο διακινητής συνελήφθη.

Τέλος, το απόγευμα, στο ύψος του οικισμού Πόρπης Ροδόπης, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ και να μεταφέρει παράνομα έξι μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός- διακινητής προηγουμένως δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…