Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αύξηση 42% του ιικού φορτίου στα λύματα της Ξάνθης

Αύξηση 42% του ιικού φορτίου στα λύματα της Ξάνθης

0

Οριακή αύξηση 17% και στην Αλεξανδρούπολη

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Την εβδομάδα 07-13/02/22 παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 31/01 – 06/02/22, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τέσσερεις από τις εννέα (4/9) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε τρεις από τις εννέα (3/9) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο από τις εννέα (2/9) περιοχές που ελέγχθηκαν από το ΕΔΕΛ. Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (+42%) και στην Κέρκυρα (+454%), ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις στην Αλεξανδρούπολη (+17%) και στα Ιωάννινα (+20%). Πτωτική ήταν η τάση του ιικού φορτίου στην Αττική (-33%), ενώ οριακά πτωτική ήταν στην Πάτρα (-24%). Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στο Βόλο (-9%), στη Λάρισα (+7%) και στη Θεσσαλονίκη (-14%).

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…