Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Υπουργείο Οικονομικών: Δίνονται παρατάσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων, επίδομα θέρμανσης, εξοικονομώ και κορωνοχρέη

Υπουργείο Οικονομικών: Δίνονται παρατάσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων, επίδομα θέρμανσης, εξοικονομώ και κορωνοχρέη

0
ypourgeio oikonomikon

Δεκτά έγιναν τα αιτήματα συμβολαιογράφων

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2021-2022, όπως αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών. Η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν θα είναι η μοναδική.

Δεκτό έγινε το αίτημα των συμβολαιογράφων για παράταση στην προθεσμία υπογραφής των συμβολαίων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες. Όσοι έκαναν αίτηση στην εφορία για να πραγματοποιήσουν γονικές παροχές ακινήτων έως την 31η Δεκεμβρίου, θα έχουν χρονικό περιθώριο για να υπογράψουν το συμβόλαιό τους μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η προθεσμία έληγε κανονικά στο τέλος Ιανουαρίου οπότε η παράταση θα είναι δίμηνη.

Παράταση δόθηκε και στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα εξοικονομώ. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά είναι θέμα ημερών και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Όσον αφορά στις αιτήσεις για τη ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο, η προθεσμία που λήγει στις 26 Ιανουαρίου, θα παραταθεί και αυτή κατά έναν μήνα με την πιθανότερη νέα ημερομηνία να είναι η 23η Φεβρουαρίου. Όσον αφορά στον νέο ΕΝΦΙΑ, αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Έτσι, το τοπίο μετά και τις σχετικές δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Όσοι έκαναν δήλωση γονικής παροχής στην εφορία μέχρι 31/12, θα μπορούν να υπογράψουν συμβόλαια με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες μέχρι τέλος Μαρτίου. Όσοι όμως ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης γονικής παροχής στην εφορία από εδώ και στο εξής, ο φόρος αλλά και τα έξοδα μεταβίβασης θα υπολογιστούν με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Εκκρεμεί να ανακοινωθεί και από το υπουργείο Περιβάλλοντος αν για τις συγκεκριμένες υποθέσεις θα δοθεί το περιθώριο να μεταβιβάζονται και χωρίς την ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου.
  2. Όσοι έχουν συσσωρεύσει χρέη κατά τη διάρκεια της πανδημίας δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021, θα έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 23 Φεβρουαρίου για να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση ένταξης στις 36 ή 72 δόσεις ενώ η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου.
  3. Οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο του προγράμματος εξοικονομώ θα μπορούν να υποβάλλονται και μέσα στον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, παρά την πανδημία και τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, η Κυβέρνηση συνεχίζει να έχει ως άμεση προτεραιότητα – και να το επιβεβαιώνει με πράξεις – τη μείωση των φόρων και τη στήριξη και τη διευκόλυνση των πολιτών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Reuters: Μετά από μια δεκαετία «πόνου» η ελληνική οικονομία εκτοξεύεται το 2024

Η ελληνική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με σχεδόν 3% το 2024 «Πριν από μια δεκαετία…