Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Τράνταξε» τη Βόρεια Ελλάδα ο σεισμός της Κυριακής

«Τράνταξε» τη Βόρεια Ελλάδα ο σεισμός της Κυριακής

0

«Δε δείχνουν τα στοιχεία ότι θα πάμε σε μεγαλύτερα μεγέθη», ανέφερε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθ. Λέκκας

 

Ανησύχησε τη Βόρεια Ελλάδα ο σεισμός των 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:48 σε θαλάσσια περιοχή 23 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους, με εστιακό βάθος στα 19,3 χλμ. Ζημιές δεν καταγράφηκαν, ωστόσο ακολούθησαν άλλοι 10 μετασεισμοί, με τον πιο δυνατό να φτάνει τα 4,5 ρίχτερ, με το ίδιο επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο του βορείου Αιγαίου, μεταξύ του Αγίου Όρους και της Σιθωνίας.

“Ο προκαταρκτικός σεισμός έγινε αντιληπτός στη μισή ηπειρωτική χώρα” είπε ο καθηγητής Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ διευκρινίζοντας ότι τοποθετείται σε παρακλάδι του ρήγματος της Ανατολίας το οποίο δίνει δονήσεις που γίνονται έντονα αντιληπτές. “Επιβάλλεται να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του φαινομένου λόγω της πλούσιας προϊστορίας του ρήγματος αλλά τα στοιχεία που έχουμε δεν δείχνουν ότι θα πάμε σε μεγαλύτερα μεγέθη” είπε.

Εκτιμάται πάντως, ότι η κατάσταση δεν αποπνέει καμία ανησυχία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…