Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το αίτημα για ίδρυση Σχολής Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Αλεξανδρούπολη επαναφέρει ο Δ. Πέτροβιτς

Το αίτημα για ίδρυση Σχολής Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Αλεξανδρούπολη επαναφέρει ο Δ. Πέτροβιτς

0

Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας. Τονίζει ότι είναι ένα δίκαιο αίτημα δεκαετιών

Το ζήτημα ίδρυσης Παραγωγικών Σχολών Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Αλεξανδρούπολη επαναφέρει στο προσκήνιο ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς με επιστολή του στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη. Ο κ. Πέτροβιτς επισημαίνει στην επιστολή του πως από το καλοκαίρι του 2000 εξαγγέλθηκε από τον τότε Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ) η ίδρυση «Λιμενικής Ακαδημίας» στην Αλεξανδρούπολη, ικανοποιώντας αίτημα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος. Στη συνέχεια, με την αριθ. 15/3-4-02 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ 68 Α/8-4-02) παραχωρήθηκε δωρεάν και κατά κυριότητα στο ΥΕΝ έκταση 148 στρεμμάτων, στην περιοχή Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων και την ίδρυση «Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος». Εντούτοις, επί είκοσι (20) χρόνια, το θέμα παραμένει «παγωμένο», χωρίς να έχει προχωρήσει από καμία κυβέρνηση η υλοποίηση ίδρυσης και λειτουργίας της Σχολής.

Χαρακτηριστικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου υπογραμμίζει: «Η τοπική μας κοινωνία, αντιμετωπίζει με στωικότητα την κωλυσιεργία των κυβερνήσεων στην ικανοποίηση του εν λόγω χρόνιου και δίκαιου αιτήματος και προσθέτει: «δικαιούμαστε να ζητήσουμε, και είναι ηθική υποχρέωση της Πολιτείας να ικανοποιήσει την υπόσχεση δεκαετιών, να λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη Παραγωγική Σχολή του Λ.Σ/ ΕΛ- ΑΚΤ, όπως ακριβώς είχε αποφασιστεί. Οι λόγοι για την επιλογή της Αλεξανδρούπολης προφανώς και δεν ήταν τυχαίοι».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι θα γίνει νέο γυμνάσιο για τους μαθητές του Δροσερού ο δήμαρχος

Υποδέχθηκε μαθήτριες και μαθητές του 8ου Γυμνασίου στο Δημαρχείο Σε πολύ ζεστό κλίμα και μ…