Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Θεοφάνια στον Κόσυνθο Ξάνθης:Ο Ηλίας Μποζίδης έπιασε τον Σταυρό

Θεοφάνια στον Κόσυνθο Ξάνθης:Ο Ηλίας Μποζίδης έπιασε τον Σταυρό

0

Αγιασμός των Υδάτων σε όλο τον νομό

Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων: «Η ζωή μας είναι ένα πέρασμα-Σημασία έχει τι θα αφήσουμε –Χρόνια πολλά και ευλογημένα!»

Με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 6/1 οι τελετές αγιασμού των υδάτων. Στην Ξάνθη η τελετή έλαβε χώρα στη γέφυρα του Κόσυνθου στις 11 το πρωί.Στη συνέχεια, ακολούθησε ο προγραμματισμένος αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πόρτο Λάγους που πλαισιώθηκε με τη δεξίωση στην αίθουσα του λιμενικού ταμείου. Ειδικότερα, μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στον Κόσυνθο για να παρακολουθήσουν την τελετή. Παιδιά πλάι στους γονείς με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους περίμεναν στο σημείο έναρξης. Επίσης,το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης με την παρουσία εκπροσώπων του στρατού και της αστυνομίας.Η ρίψη Του Σταυρού έγινε από τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονα,ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία σ’ όλους τους παρευρισκόμενους με την ευχή Ο Ενανθρωπήσας Κύριος να θεραπεύσει τους νοσούντας αδερφούς μας! Τον Σταυρό έπιασε ο Ηλίας Μποζίδης. Έπειτα, ο κκ Παντελεήμων ευχήθηκε στον Ηλία να έχει υγεία, ομόνοια και καλή πρόοδο στην ζωή του, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε  το άγημα του στρατού καθώς και την αστυνομία, όπως και όλους αυτούς που παραβρέθηκαν στην τελετή!

Ο κκ Παντελεήμων μετά το πέρας της τελετής, δήλωσε:

«Εκείνο που χρειάζεται είναι να κρατήσουμε την ενότητα του λαού μας, γιατί κάθε φορά που ήμασταν ενωμένοι πραγματοποιήσαμε θαύματα. Όταν μπήκε το μικρόβιο της διαίρεσης και της διχόνοιας, τότε θρηνήσαμε συμφορές. Ο Χριστός είναι το Φως που φωτίζει κάθε άνθρωπο που έρχεται στον κόσμο και θέλει από εμάς που είμαστε φίλοι του να γίνουμε το φως του κόσμου ’’υμεις εστε το φως του κοσμου’’. Θέλουμε να δουν οι άνθρωποι τα έργα τα καλά από τα δικά σας χέρια για να δοξάζεται το όνομα Του Θεού. Να Τον ευχαριστήσουμε και να τον δοξάσουμε, γιατί φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε τον καθαγιασμό των υδάτων. Βέβαια, πέρυσι ,το απόγευμα των Θεοφανίων πήγα στο Πόρτο Λάγος, έψαλα τον Ιορδάνη και έριξα Τον Σταυρό συνοδευόμενος από τον διάκονο,είπαμε ότι θα έπρεπε να Τον ρίξουμε και στο ποτάμι και έτσι πήγαμε και στην κρεμαστή γέφυρα. Φέτος, βέβαια με την παρουσία του λαού Του Θεού. Είναι μία λαμπρή ημέρα! Ακούσαμε σε μία στιγμή της ευχής του αγιασμού τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Άγιο Σωφρόνιο(7ος αιώνας) που συνέταξε την ευχή του αγιασμού,’’ σήμερον Παράδεισον ωνησόμεθα’’,εμείς σήμερα τον Παράδεισο τον ψωνίσαμε. Άρα, στο χέρι μας είναι να τον κρατήσουμε αυτόν τον Παράδεισο, να ζήσουμε ενωμένοι και να αφήσουμε καλά αποτυπώματα από το πέρασμά μας στις επερχόμενες γενιές. Κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό η ζωή μας είναι ένα πέρασμα και σημασία έχει τι αφήνουμε. ’’Τα πάντα ρει’’ έλεγαν οι πρόγονοί μας, όπως ρέει και το νερό του Κόσυνθου. Ήρθαμε και θα φύγουμε. Σημασία έχει τι θα αφήσουμε. Χρόνια πολλά και ευλογημένα! Ειρήνη, ομόνοια! Ο Ενανθρωπήσας και ο εν Ιορδάνη βαπτισθείς Κύριος να θεραπεύσει τους νοσούντας αδερφούς μας, να αναπαύσει εκείνους που έφυγαν από την ζωή και να μας απαλλάξει όσο γίνεται γρηγορότερα από την πανδημία. Όλη η δημιουργία να είναι και να ζει ελεύθερα! Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που μπήκαν  στο ποτάμι για να πιάσουν Τον  Σταυρό. Όλοι έχουν την ευλογία Του Χριστού».

Ο βουλευτής της ΝΔ ,Σπύρος Τσιλιγγίρης έδωσε το παρών στον Αγιασμό των Υδάτων σε Ξάνθη, Άβδηρα και Πόρτο Λάγος

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…