Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Συναντήθηκε με Super League και SL2 ο Αυγενάκης

Συναντήθηκε με Super League και SL2 ο Αυγενάκης

0

Θετικός ο υφυπουργός στην κατάργηση των περιορισμών στα γήπεδα

Περίπου δύο ώρες κράτησε η θεσμική συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τη Super League και τη Super League 2 στο υφυπουργείο Αθλητισμού το μεσημέρι της Τρίτης (18/1).

Τα νέα που προκύπτουν είναι ελπιδοφόρα μόνο για τη δεύτερη κατηγορία ως προς την εισροή χρημάτων στις ομάδες από τη φορολόγηση του στοιχήματος. Ο πολιτικός προϊστάμενος παραδέχθηκε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις από το υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρξουν νέες επαφές και το ζήτημα θα διευθετηθεί ώστε να βγει ένα κονδύλι. Αντίθετα, τα μαντάτα δεν είναι καλά για τη μεγάλη κατηγορία και δεν προβλέπεται να έρθουν μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν άλλα χρήματα από το στοίχημα, έπειτα από τα περσινά.

Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκε και το θέμα της αύξησης του ποσοστού των φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων, εκεί ο Αυγενάκης ήταν θετικός για όλους και εξετάσθηκαν τρόποι για να πεισθούν οι «ειδικοί» επί του κορoνοϊού, ώστε να δοθεί γρήγορα το… πράσινο φως για να σταματήσει το 10% με πλαφόν 1.000 θεατές, που στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με κεκλεισμένων των θυρών. Οι αλλαγές, πάντως, αναμένονται από Φεβρουάριο.

Τη Super League εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Γιώργος Μποροβήλος μαζί με την αναπληρώτρια πρόεδρο Κάτια Κοξένογλου, ενώ την Super League 2 ο πρόεδρος της Λεωνίδας Λεουτσάκος με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ.  Χαράλαμπο Σταμούλη.

Μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συζητήσαμε την επικαιροποίηση μιας πολύ καλής δουλειάς που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα, με την προηγούμενη διοίκηση της Super League 1 και που είχε υιοθετήσει πλήρως και η Super League 2. Τώρα με μεγαλύτερη εμπειρία απ όλες τις πλευρές θα υπάρξει επικαιροποίηση αυτού του οδικού χάρτη έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν δούμε να υπάρξει κάμψη του επιδημιολογικού φαινομένου να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε. Με ασφάλεια να μπορέσει να επιστρέψει πολύς κόσμος στις εξέδρες, να λειτουργήσει με ασφάλεια όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια και να μην έχουμε την αγωνία της επόμενης μέρας. Παράλληλα μιλήσαμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την πορεία του, την αναγκαιότητα πιστής εφαρμογής της ολιστικής μελέτης και τον ρόλο που πρέπει να έχει και δεν έχει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στη χώρα μας. Άκουσα με πολύ προσοχή τις απόψεις και χάρηκα διότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια στην αναγκαιότητα εξέλιξης του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε ένα πιο υγιές περιβάλλον. Αποφασίσαμε να έχουμε τακτικές συναντήσεις, μιας και αποτελούν οδηγό. Τέθηκαν και μια σειρά από άλλα ζητήματα. Ωστόσο αυτά ήταν τα τρία κορυφαία που απασχόλησαν τη συζήτησή μας. Δεν τελείωσε τίποτα. Συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε μαζί. Το ποδόσφαιρο στη χώρα μας χρειάζεται στήριξη, κυρίως από τους ίδιους τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμείς ως Πολιτεία αποδεικνύεται και μέσω της ολιστικής μελέτης ότι έχουμε ικανοποιήσει το 101% αυτών που είχε σωστά περιγράψει η FIFA και η UEFA που είχε αναλάβει την προετοιμασία και την παράδοση του εγχειριδίου στην ελληνική πολιτεία. Όμως είμαστε βέβαιοι ότι με καλό κλίμα και καλή διάθεση συνεργασίας, όπως το ζήσαμε σήμερα, θα μπορέσουμε να δουλέψουμε και να πετύχουμε την αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος. Μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα απ ότι χώρια ο καθένας”.

Επιμέλεια Αλέξανδρος Διαφωνίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…