Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σταθερή αποσυμφόρηση στην κλινική covid του νοσοκομείου Ξάνθης

Σταθερή αποσυμφόρηση στην κλινική covid του νοσοκομείου Ξάνθης

0

Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι και τα βαριά περιστατικά – Αισιοδοξία από τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών

 

Προχωρά ο εμβολιασμός σε παιδιά και ενήλικες  – 250 εμβόλια ημερησίως στο νοσοκομείο

 

«Πάμε σχετικά καλά», είναι τα λόγια του προέδρου των Νοσοκομειακών γιατρών κ. Γιώργου Γεωργίου στην προσπάθειά του να αποτυπώσει την εικόνα της πανδημίας και την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο Ξάνθης. Είναι δε η πρώτη φορά που εκφράζει  την αισιοδοξία του ότι τα πράγματα μέρα με την μέρα θα βελτιώνονται και εκτιμά πως με βάση τα τωρινά επιστημονικά δεδομένα το τέλος της πανδημίας είναι κοντά! Επισημαίνει δε πως δεν πρόκειται για ευχολόγιο αλλά για ρεαλιστική προσέγγιση αν και εφόσον δεν προκύψουν άλλοι παράγοντες που θα ανατρέπουν τωρινά δεδομένα. Όπως για παράδειγμα μια νέα μετάλλαξη του ιού με μεγάλη νοσηρότητα.

Καλά τα νέα από το νοσοκομείο Ξάνθης

Η κατάσταση στο νοσοκομείο χαρακτηρίζεται καλή αφού υπάρχει μια σταδιακή αποκλιμάκωση νοσηλειών .Δέκα ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική covid αυτές τις μέρες και οι περισσότεροι δεν είναι βαριά περιστατικά, με εξαίρεση ένα που διασωληνώθηκε χθες και μεταφέρθηκε σε κλίνη ΜΕΘ: «Παρατηρούμε με μια μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού αλλά όχι τόση νοσηρότητα. Έχουμε προσελεύσεις αλλά με ήπια συμπτώματα που αφού τους γίνονται εξετάσεις και  δίνονται οδηγίες πάνε στο σπίτι τους. Δεν έχουμε νέες εισαγωγές. Αυτό είναι πολύ αισιόδοξο και αν συνεχίσουμε έτσι είμαστε αισιόδοξοι  ότι το τέλος της πανδημίας είναι κοντά». Αναφερόμενος στο κακό σενάριο ο κ. Γεωργίου σημειώνει: «Οι φόβοι μας είναι μήπως εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη. Υπάρχουν αναεμβολίαστοι στην κοινότητα και αυτοί είναι ένα πρόσφορο πεδίο για μεταλλάξεις του ιού. Επίσης στις τρίτες χώρες δεν είναι μεγάλο το ποσοστό των εμβολιασμένων και αυτό ανησυχεί την επιστημονική κοινότητα, μήπως προκύψουν νέες παραλλαγές. Πάντως μέχρι στιγμής φαίνεται πως η Όμικρον είναι ήπια ενώ η πιο επικίνδυνη ήταν η Δέλτα».

Προχωρά ο εμβολιασμός σε παιδιά και ενήλικες  – 250 εμβόλια ημερησίως στο νοσοκομείο

Για την διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, τα εμβολιαστικά κέντρα της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης   θα λειτουργούν και τις Κυριακές του Ιανουαρίου.

Έτσι στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης θα πραγματοποιούνται τις επόμενες Κυριακές εμβολιασμοί τόσο σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες  με  Moderna.

Ειδικότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί :

Για παιδιά τις Κυριακές 16, 23 και 30 Ιανουαρίου

Για τους ενήλικες με  Moderna  09, 16, 23 και 30 Ιανουαρίου

Σημειώνεται, ότι σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr για να κλείσουν ραντεβού.

Το μόνο που χρειάζονται είναι ο ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ, ώστε να μπουν στο σύστημα για την επιλογή ραντεβού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …