Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Σε «ηλεκτροσόκ» οι επαγγελματίας λόγω αύξησης της τιμής του ρεύματος

Σε «ηλεκτροσόκ» οι επαγγελματίας λόγω αύξησης της τιμής του ρεύματος

0

Επιστολή του ΕΒΕ Έβρου στους υπουργούς Ανάπτυξης και Ενέργειας. Αίτημα για τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των ΜμΕ

 

Επιστολή προς τους Υπουργούς, Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, προκειμένου να μεταφέρει την αγωνία των τοπικών επιχειρηματιών για τις αυξήσεις στην ενέργεια. Το Επιμελητήριο ζητά άμεσα μέτρα με σκοπό τη στήριξη των ΜμΕ, συμμεριζόμενος τον προβληματισμό για την αναγκαστική διακοπή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: ««Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, το Επιμελητήριο Έβρου γίνεται καθημερινά αποδέκτης της αγωνίας και της απόγνωσης των επιχειρηματιών της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ένα σφοδρότατο κύμα ανατιμήσεων στις χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια τους τελευταίους μήνες έχουν δημιουργήσει οξύτατα προβλήματα στις επιχειρήσεις, το κόστος λειτουργίας των οποίων έχει εκτοξευθεί, ενώ πολλές από αυτές κινδυνεύουν με παύση εργασιών αλλά και με διακοπή ρεύματος λόγω αδυναμίας καταβολής των οφειλομένων.

Το πρόβλημα αυτό απειλεί εκ νέου τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις της πανδημίας και της δεκαετούς οικονομικής ύφεσης, ενώ σοβαρό είναι το πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων, λόγω εξαγωγικής αδυναμίας, εξ αιτίας του ανταγωνισμού με τις χαμηλές τιμές των εισαγόμενων προϊόντων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η λήψη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που θα αντισταθμίσει τις αυξήσεις των χρεώσεων στην ηλεκτρική ενέργεια, είναι άκρως επιβεβλημένη. Το Επιμελητήριο Έβρου προτείνει ενδεικτικά τις ακόλουθες προτάσεις, οι οποίες θα συνδράμουν στην αποφυγή λουκέτων σε επιχειρήσεις του ακριτικού νομού μας:

-Δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων.

-Παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις για επιλογή σταθερού τιμολογίου, ώστε να περιοριστεί η εξάρτηση τους από την χρηματιστηριακή τιμή ενέργειας.

-Παροχή δυνατότητας αποπληρωμής των λογαριασμών με τις αυξημένες τιμές του ρεύματος σε χρονικό διάστημα 6 μηνών από την έκδοσή τους.

-Επιδότηση του τιμολογίου για όλες τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις για το χρονικό διάστημα των αυξημένων χρεώσεων.

Κύριε Υπουργέ,

Ζητούμε επιτακτικά την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων της Π.Ε Έβρου και την άμεση εφαρμογή μέτρων που θα αποτρέψουν τον περαιτέρω αφανισμό των Ελλήνων επιχειρηματιών και θα διατηρήσουν ζωντανή την τοπική οικονομία και το ανθρώπινο δυναμικό μας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή στο αίτημά μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ξεκινά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Πιθανή νέα παράταση στην πληρωμή της Α’ δόσης Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται …