Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Προβολή των εμβληματικών μνημείων της Καβάλας από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Προβολή των εμβληματικών μνημείων της Καβάλας από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

0

Προβλήθηκε το «Ιμαρέτ» και αναμένεται εκπομπή με θέμα την οικία του Μεχμέτ Αλή που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι

Το βράδυ της Τετάρτης (26/1), η εκπομπή “Αστικό Τοπίο” που μεταδίδει ο τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων, παρουσίασε το εμβληματικό μνημείο αλλά και ξενοδοχείο σήμερα, “Ιμαρέτ”, στη συνοικία της Παναγίας.

Η παραγωγός της εκπομπής, αρχιτέκτονας, Έφη Μάντζαρη, επισκέφθηκε την Καβάλα το περασμένο καλοκαίρι και δημιούργησε μια σειρά εκπομπών για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Όπως σημειώνει ο δήμος της πόλης, δεν είναι η πρώτη φορά που το κανάλι της Βουλής και η συγκεκριμένη εκπομπή παρουσιάζουν στοιχεία του αρχιτεκτονικού αποθέματος της πόλης. Πριν ένα χρόνο προβλήθηκαν άλλα δυο ντοκιμαντέρ για τη “Μεγάλη Λέσχη”, αλλά και για τη “Δημοτική Καπναποθήκη”.  Η πρώτη εκπομπή είχε μεταδοθεί το καλοκαίρι του 2020 και παρουσίασε την ιστορία της “Μεγάλης Λέσχης”. Η παραγωγός  της εκπομπής Έφη Μάντζαρη “ξεναγήθηκε” στο ανακαινισμένο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης και κατέγραψε στοιχεία της σπάνιας αρχιτεκτονικής της. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, προβλήθηκε  πλούσιο αρχειακό υλικό.  ️Μίλησαν, τότε,  η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καβάλας, Σμαρώ Νικολαΐδου, ο γνωστός αρχιτέκτονας, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο ιστορικός Κομνηνός Απότας και ο ερευνητής της τοπικής ιστορίας, Κωνσταντίνος Παπακοσμάς.  ️Το “Αστικό Τοπίο” παρουσίασε και την Δημοτική Καπναποθήκη σε ξεχωριστή εκπομπή αναλύοντας τα τεχνικά αλλά και ιστορικά της γνωρίσματα.

Σύντομα θα προβληθεί και η τέταρτη εκπομπή με θέμα την οικία του Μεχμέτ Αλή που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, στην οποία μιλάει και ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης με την ιδιότητα του Μηχανικού που συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση και ανάδειξη του κτιρίου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…