Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρόταση μορφής κατέθεσε αιφνιδιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας

Πρόταση μορφής κατέθεσε αιφνιδιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας

0

«Η κυβέρνηση δεν χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών», αναφέρει το κείμενο. Υπέρ της πρότασης ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Για κινήσεις εντυπωσιασμού έκανε λόγο η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Μέσα σε μια συγκυρία διαδοχικών κρίσεων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα» τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη αιφινιδιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Για κίνηση εντυπωσιασμού έκανε λόγο η κυβέρνηση λίγο αργότερα δια του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου.

«Δεν πάει άλλο, είναι η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Έχει έρθει η ώρα να φύγετε να ανασάνει ο τόπος» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ολομέλεια, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης. «Είναι καθήκον μου να θέσω στον ελληνικό λαό και το κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει το συντομότερο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στη Βουλή και στους κοινωνικούς αγώνες γιατί η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα» είπε και κάλεσε και άλλες δυνάμεις να συνταχθούν με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική αλλαγή.

Στην πρόταση δυσπιστίας που απέστειλαν οι υπογράφοντες βουλευτές, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, προς τον πρόεδρο της Βουλής, ασκούν σφοδρή κριτική σε όλα τα μεγάλα μέτωπα που απασχολούν την κοινωνία: πανδημία, ακρίβεια και εσχάτως την τραγική διαχείριση της κακοκαιρίας. Το κείμενο της πρότασης μομφής καταλήγει: «Η πρωτοφανής αυτή νοοτροπία διακυβέρνησης άνευ όρων και ορίων, ο εκφυλισμός του κράτους κανόνων σε διακυβέρνηση ανεπαρκών και ιδιοτελών αποφάσεων, που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες της κοινωνίας, είναι στρατηγικές επιλογές αυτής της Κυβέρνησης, η οποία δεν χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών».

«Ναι» στην πρόταση μομφής από τον Ν. Ανδρουλάκη

Το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, όμως δεν θα μπει στα εσωκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στο Open ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι προφανές ότι δεν θα παράσχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση. Απεδείχθη ότι η θεωρία του κ. Μητσοτάκη ότι είναι αποτελεσματική κυβέρνηση κατερρίφθη. Θα στηρίξουμε την πρόταση αυτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα εσωκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα» είπε ο ίδιος.

«Ψηφίζουμε την πρόταση μομφής, καταδικάζοντας την ανεπάρκεια Μητσοτάκη, αλλά δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ» επανέλαβε.

Γ. Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί κίνηση εντυπωσιασμού

Ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας την επιλογή κατάθεσης πρότασης μορφής σημείωσε: «Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτής τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ΄ όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει».

Η απάντηση ΝΔ σε Ανδρουλάκη

Σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ ανέφερε: «ακούσαμε απόψε τον κ.Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές. Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά  δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…