Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

0

Τα καλά και συμφέροντα
Η συζήτηση πρόσφατη, στη γνωστή παρέα. Είχε μάλιστα ως περιεχόμενο τη στάση των Γερμανών, των ΗΠΑ, την γειτονιά μας την ευρωπαϊκή, τη Ρωσία.
Είχε τεθεί το θέμα της έλλειψης μπέσας από τους φερόμενους ως φίλους και συμμάχους.
Τα πράγματα όμως, ως γνωστόν, δεν είναι τόσο απλά και κυρίως δεν στηρίζονται στο συναίσθημα. Κάποιος θυμήθηκε και είπε πως τα έθνη δεν έχουν φίλους ή εχθρούς. Έχουν μόνο σταθερά συμφέροντα.
Όσο κυνικό κι αν ακούγεται, ισχύει απόλυτα εδώ και αιώνες.
Μάλιστα, πρώτοι διδάξαντες είναι οι αρχαίοι Έλληνες, κυρίως το κράτος των Αθηνών και το κράτος της Σπάρτης.
Η ιστορία, παλιά και νέα μας διδάσκει πολλά και χρήσιμα για το θέμα αυτό.
Γ.Δ.


Εκεί φτάσαμε
Συνεχίζει να μας ξαφνιάζει ο νομός Σερρών ως προς την τρέχουσα επικαιρότητα.
Λοιπόν αυτή τη φορά «έσπασαν το κοντέρ» όπως λένε. Και πάλι βέβαια το θέμα του αντιεμβολιασμού. Συγκεκριμένα, αρνήτρια απειλεί με διαζύγιο τον εμβολιασμένο σύζυγό της, επειδή εμβολίασε το ένα από τα δύο παιδιά τους!
Η σύζυγος επικοινώνησε αμέσως με τον δικηγόρο της και του ζήτησε να προχωρήσει σε εξώδικο σε βάρος του συζύγου της, προκειμένου να εμποδίσει να κάνει το ίδιο και με το μικρότερο παιδί τους. Εάν το κάνει, τότε θα προχωρήσει σε αγωγή διαζυγίου εις βάρος του.
Τίθεται το ερώτημα: Αυτή η μάνα αγαπά ή όχι τα παιδιά της;  Απαντώ προσωπικά. Τελείως ανοήτως και με φανατισμό, νομίζει πως δεν τα προστατεύει εάν εμβολιαστούν, ενώ ανεμβολίαστα τα καθιστά υποψήφια θύματα του κορωνοϊού.
Γι’ αυτό και ο λογικός πατέρας αντέδρασε για να προστατεύσει τουλάχιστον το ένα.
Γ.Δ.


Αίτημα δημάρχων
Πρόσφατα, πληροφορηθήκαμε πως κάποιοι αυτοδιοικητικοί θέλουν να θέσουν θέμα παράτασης της θητείας τους για έναν χρόνο.
Η αιτιολογία γνωστή και ελληνική. Προβλήθηκε ως επιχείρημα η πανδημία. Ναι, με σημαία αυτού του υγειονομικού γεγονότος, κάποιοι πονηροί δήμαρχοι επιθυμούν να λάβουν στα χαρτιά φυσικά, παράταση στα χρόνια θητείας τους.
Ζητούν δηλαδή έναν επιπλέον χρόνο γιατί ισχυρίζονται πως ο κορωνοϊός τους… εμπόδιζε να παραγάγουν ιδέες, προτάσεις, μελέτες για τους δήμους τους.
Δεν γνωρίζω πόσοι δήμαρχοι το υποστηρίζουν αυτό, κι ούτε μπορώ να ερμηνεύσω ποια απόφαση θα λάβει για το θέμα ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών.
Απλώς ελπίζω να επικρατήσει η λογική και ο σεβασμός στους νόμους.
Γ.Δ.


Ευχαριστήριο
Έτσι απλά, θέλω με λίγα λόγια να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι είχαν την καλοσύνη να μου ευχηθούν για τη γιορτή μου.
Τους ευχαριστώ που χρόνια τώρα με τιμούν την ημέρα αυτή και βέβαια τους αντεύχομαι για υγεία, ευτυχία, αγάπη.
Γ.Δ.


Ο Βαλκάνιος Τζόκοβιτς και οι αγγλοσάξωνες
Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί από την περίπτωση του Ν.1 τενίστα, Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς, οποίος επιχείρησε να παρακάμψει τους νόμους της Αυστραλίας και να αγωνιστεί σε αγώνες εκεί με ειδική ιατρική άδεια, όντας ανεμβολίαστος.
Ο Τζόκοβιτς, πιστεύοντας πως όλος ο κόσμος είναι Βαλκάνια, προμηθεύτηκε πιστοποιητικό εξαίρεσης από τον εμβολιασμό και βρέθηκε κρατούμενος σε διαδικασία απέλασης, μαζί με άλλους αλλοδαπούς που προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Στην πορεία εκτυλίχθηκαν κι άλλα πολλά Βαλκανικά, όπως οι απειλές προς τον αυστραλό πρεσβευτή στο Βελιγράδι, ο διαδικτυακός ξεσηκωμός των απανταχού Σέρβων, η θυματοποίησή του και η ταύτισή του με τον καταδιωκόμενο Χριστό από τους ομοεθνείς του. Μάλιστα ο ίδιος ο Σέρβος πρωθυπουργός πήρε θέση δηλώνοντας ότι  έπεσε «θύμα κακοποίησης» από τους Αυστραλούς γιατί δεν του επέτρεψαν κατ’ εξαίρεση την είσοδο στη χώρα τους!
Και βέβαια η βαλκανική αυτή συμπεριφορά του Τζόκοβιτς και των συμπατριωτών του δεν διαφέρει σε τίποτα από τον κλασικό Βαλκάνιο Ελληνάρα, ο οποίος ψάχνει και βρίσκει «άκρες» για να παρακάμψει τους νόμους, τον μάγκα που πιστεύει ότι μόνο τα κορόιδα συμμορφώνονται, αλλά όταν τον τσιμπήσουν κλαψουρίζει και παριστάνει τον αδικημένο.
Ο Βαλκάνιος Τζόκοβιτς που θεωρεί πως οι κανόνες του στερούν την ελευθερία του και προσπαθεί να τους παρακάμπτει, συγκρούστηκε με τον αγγλοσαξονισμό που είναι ανυποχώρητος σε θέματα ισονομίας και τήρησης των νόμων και έσπασε τα μούτρα του. Γνώρισε την μεγαλύτερη ίσως ήττα της καριέρας του…


Ευγενική συμπεριφορά κύριοι Προϊστάμενοι
Συμπολίτης ο οποίος ασχολείται με τα κοινά της πόλης και με ενδιαφέροντα για την πόλη που κατοικεί και ζει, είχε μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία.
Όπως υποψιάζεστε, από δημόσια υπηρεσία βέβαια, διότι στην ιδιωτική παρόμοιες συμπεριφορές σημαίνουν σοβαρές παρατηρήσεις μέχρι και απόλυση. Στο μακάριο ελληνικό δημόσιο τέτοιες υποθέσεις ούτε απασχολούν τους ανώτερους στα υπουργεία. Γι’ αυτό και αποθρασύνονται οι προϊστάμενοι.
Όπως ο εν λόγω, ο οποίος συμπεριφέρθηκε στον συμπολίτη μας με απαξίωση και ακατάδεκτο τρόπο για να τον δεχθεί να συνομιλήσει μαζί του για το περιεχόμενο της αίτησης που υπέβαλε πριν ένα μήνα και απάντηση δεν είχε λάβει.
Γ.Δ.


Η υπηρεσία δεν είναι περιουσία σας
Πρώτη διαπίστωση λοιπόν, η αγενής συμπεριφορά του προϊσταμένου γιατί κάποιος απ’ έξω, τον απασχόλησε και χάλασε τη μακαριότητά του να κάθεται στο γραφείο του.
Έτσι, το πρώτο στοιχείο που ζητεί ένας πολίτης από έναν προϊστάμενο, η ευγένεια, δεν υπάρχει.
Δεν υπάρχει μάλιστα η πρόθεση προς εξυπηρέτηση στο αίτημα του πολίτη που θεωρείται ενόχληση. Τρίτο και επίσης σημαντικό, ο προϊστάμενος προΐσταται μιας υπηρεσίας, δεν είναι ιδιοκτήτης αυτής.
Υπάρχουν κανόνες και τρόποι που πρέπει να ισχύσουν τόσο για τους πολίτες όσο βεβαίως και ως προς τους υπαλλήλους, πολλώ δε από τους προϊσταμένους που θίγουν την υπηρεσία που υπηρετούν.
Σημείωση: Δεν κρίνουμε πως αξίζει ν’ αναφέρουμε την υπηρεσία και το όνομα του προϊσταμένου. Αυτό μικρή σημασία έχει. Εκείνο που μετρά είναι η αλλαγή συμπεριφοράς. Τόσο από τον ίδιο, κυρίως, όσο και από τους υφισταμένους του προς τους πολίτες. Διαφορετικά θα επανέλθουμε με ονοματεπώνυμο.
Γ.Δ.


Υπάρχει σοβαρότητα;
Μάλιστα αυτό είναι σοβαρό θέμα για το κύρος και τη σοβαρότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαβάστε λοιπόν για να πληροφορηθείτε με τι ασχολείται, εκτός των άλλων. Έβγαλε λοιπόν φετφά η Ε.Ε. και απαγορεύει τα χρωματιστά μελάνια στα τατουάζ.
Ναι αγαπητοί, αυτό το θέμα απασχόλησε τις υπηρεσίες κοτζάμ Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γνωρίζω πως κάποιοι, το λιγότερο θα γελούν, άλλοι θα σιχτιρίζουν και όλοι θα έχουν δίκιο.
Εδώ ο κόσμος ο Ευρωπαϊκός καίγεται, χιλιάδες οι νεκροί από τον COVID και οι γραφειοκράτες της Ε.Ε. ασχολούνται με… τρίχες.
Γ.Δ.


Μπάχαλο με την πιστοποίηση των θετικών τεστ
Διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της πανδημίας παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας με τα εμβόλια. Είναι αυτό που λένε οι επιστήμονες ότι το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν την αυγή αισιοδοξώντας ότι η μεγάλη διασπορά της Όμικρον θα σημάνει και το τέλος της πανδημίας αν και εφόσον δεν επικρατήσει καμιά νέα μετάλλαξη ή δεν επανέλθει η φονικότερη έως τώρα, η μετάλλαξη Δέλτα. Σύγχυση επικρατεί στον κόσμο και από την πολυφωνία των επιστημόνων.  Ο καθένας κάνει δημόσια τις εκτιμήσεις του και τις πιο πολλές φορές διαψεύδονται από την πραγματικότητα. Αν πούμε δε για το σύστημα της πιστοποίησης της νόσησης και των τεστ επικρατεί  πραγματικά ένα μπάχαλο. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να βγάλουν τη βεβαίωση νόσησης με θετικό rapid και δεν θα χρειάζονται και PCR για να δηλωθούν και να πάρουν και την άδεια από την δουλειά τους αλλά όσοι το επιχείρησαν τους πετάει έξω το σύστημα που αποδέχεται μόνο PCR. Δηλαδή εμβολιασμένοι ανεμβολίαστοι  πρέπει να στάξουν τα 50 ευρώ. Προφανώς πως δεν ενημερώθηκε το σύστημα. Τελικά έγινε γνωστό ότι μόνο δομές του ΕΟΔΥ που κάνουν rapid μπορούν να δηλώσουν στο σύστημα. Πραγματικά,  να είσαι άρρωστος από κορωνοϊό και να τρέχεις να περιμένεις ουρά για να σου πιστοποιήσουν το θετικό τεστ που έκανες προκειμένου να σε δηλώσουν. Αν αυτό δεν είναι ψυχική και σωματική ταλαιπωρία τι είναι;
Καλώς λειτουργούν κάποια πράγματα αλλά υπάρχουν πολλά κενά και που ταλαιπωρούν τον κόσμο. Λες και γίνονται επίτηδες αυτά με τα PCR για να κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά εργαστήρια…
Μ.Ξ.


Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!
Γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια αλλά ο Θεός να βάλει το χέρι Του …πόσα κρούσματα θα βγάλουν σε μερικές μέρες! Γιατί ναι μεν τηρήθηκε το μέτρο με τις μάσκες αλλά όχι οι αποστάσεις κι αυτό το ξέρουν άπαντες. Τώρα πόσο ασφαλές είναι αυτό  και πως αποφάσισαν οι αρχές να το ρισκάρουν είναι ένα θέμα που θα το δούμε και θα το υποστούμε το επόμενο διάστημα. Αυτό πάντως που παρατηρούμε είναι ότι μερικοί λειτουργούν σαν να μην υπάρχει πανδημία, σαν να μην τους αφορά κι αυτό είναι πολύ  επικίνδυνο και εξοργιστικό για όσους αντιμετωπίζουν με την δέουσα σοβαρότητα το θέμα.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …