Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα «Προσέγγιση στο Ποιητικό Έργο της Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ 1939-2020» με την υπογραφή του Θ. Μουσόπουλου

«Προσέγγιση στο Ποιητικό Έργο της Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ 1939-2020» με την υπογραφή του Θ. Μουσόπουλου

0

Ο εκδότης Μιχάλης Σπανίδης γράφει λίγα λόγια για το έργο

Γράφει ο Μιχάλης Σπανίδης για το έργο :«Προσέγγιση στο Ποιητικό Έργο της Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ, 1939-2020» του Θανάση Μουσόπουλου:

«Μία ακόμη Νησίδα δημιουργικότητας που αποπνέει το θάμβος του ποιητικού οράματος, από τον Διαχρονικό, Αστείρευτο Δημιουργό της Θράκης,  Θανάση Μουσόπουλο.

Τομίδιο, συλλεκτικό, αυτοέκδοσης, σε περιορισμένα αντίτυπα.

Ποιότητα δημιουργίας, μακριά από την μάχη των εντυπώσεων.

Ξεκινώντας από το ποιητικό υποκείμενο, η αφήγηση του Θανάση, εκτυλίσσεται σπονδυλωτά.

Κάθε ενότητα του και μία κυψέλη, που λειτουργεί ως  μια προσπάθεια του ποιητή-μελετητή, να προσεγγίσει την ποιήτρια-άνθρωπο, κοινωνικά, πολιτισμικά, ερωτικά, σήμερα,  τώρα, με όπλο την ακόρεστη δίψα της τίμιας δημιουργίας.

Οι Κυψέλες του Θανάση, Χάρτες της Ψυχής ή Χάρτες του Μυαλού, αποτελούν μια σύνθετη απόπειρα ερμηνείας της ποίησης της Κατερίνας Αγγελάκης Ρούκ, πάντα με όρους λυρικού στοχασμού  και αισθητικής».

Μία ματιά στο βιογραφικό του φιλολόγου, συγγραφέα και ποιητή, Θανάση Μουσόπουλου…

Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1949 και σπούδασε στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με την ποίηση, το δοκίμιο, την ιστορία και τον πολιτισμό της Θράκης. Είναι μέλος φιλοσοφικών και λογοτεχνικών εταιριών, έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, ενώ συνεργάζεται με τον Τύπο. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης για οκτώ έτη, πρόεδρος της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης και μέλος διοικητικών συμβουλίων πολιτιστικών φορέων. Διδάσκει Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Ιστορία και Πολιτισμό Θράκης στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1972.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…