Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Παγωνιά στην αγορά: Η ακρίβεια τρώει τον παρά…

Παγωνιά στην αγορά: Η ακρίβεια τρώει τον παρά…

0

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ε. Μίλκογλου: «Χρειάζονται άμεσα φοροελαφρύνσεις για να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών»

 

Ανεπαίσθητες οι αυξήσεις σε ένδυση – υπόδηση – Έρημο τοπίο η αγορά της πόλης την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων

 

Τους …κυνηγάει ο πληθωρισμός, τους κυνηγάει και ο κακός καιρός τους εμπόρους της Ξάνθης και με την σειρά τους …κυνηγούν τον πελάτη με το…ντουφέκι (τρόπος του λέγειν) από αναδουλειά! Έρημο τοπίο η αγορά της πόλης μας την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων που έρχεται μετά από έναν παγερό οικονομικά Δεκέμβρη. Απόγνωση και αβεβαιότητα διακατέχει τους καταστηματάρχες που αποδεικνύονται ….φρούδες οι ελπίδες και οι προσδοκίες τους, να «θερμανθεί» η αγορά λόγω εκπτώσεων.

Παγωνιά στην αγορά

«Είχαμε την ελπίδα μετά από ένα Δεκέμβριο που είχαμε 40 – 50% πτώση τζίρου να ανακάμψουμε με τις εκπτώσεις. Αλλά τίποτε και η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται. Δεν βοηθάει κι ο καιρός αλλά δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά. Όλοι οι συνάδελφοί μου εκφράζουν την απογοήτευσή τους. Φοβάμαι πως αν δεν παρθούν μέτρα για τα νοικοκυριά για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, αυτό θα έχει άμεση επίπτωση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα μειωθεί κι άλλο η αγοραστική δυνατότητα, ο κόσμος δεν θα αγοράζει και μοιραία θα μπουν πολλά λουκέτα στις επιχειρήσεις μας», αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ευθύμης Μίλκογλου.

Ανεπαίσθητες οι αυξήσεις σε ένδυση – υπόδηση

Το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα είδη πρώτης ανάγκης και την ενέργεια δεν άφησε ανέγγιχτους τους κλάδους, όπως το εμπόριο δεδομένου ότι όλοι είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Όπως αναφέρει ο κ. Μίλκογλου υπάρχουν αυξήσεις στην ένδυση, υπόδηση αλλά είναι σχεδόν ανεπαίσθητες και δεν «πονούν» την τσέπη, όπως οι αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης: «Είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν αυξήσεις γιατί έχει αυξηθεί το ενεργειακό κόστος, οι μεταφορές και οι πρώτες ύλες. Έτσι ότι εισάγεται έχει αυξηθεί αλλά το ίδιο και τα ελληνικά προϊόντα. Αλλά δεν είναι τόσο μεγάλες οι αυξήσεις στις τιμές που να γίνονται αισθητές, όπως στα προϊόντα πρώτης ανάγκης».

Χρειάζονται άμεσα φοροελαφρύνσεις για να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών

Την ανάγκη άμεση λήψης μέτρων με στόχο να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και να τονωθεί η αγορά, τόνισε ο κ. Μίλκογλου επισημαίνοντας: «Όταν οι  μισθοί είναι στα 600 – 700 ευρώ και έρχεται ρεύμα 300 ευρώ τι να κάνει ο άνθρωπος; Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις να μπορέσουν να ανασάνουν τα νοικοκυριά και με την σειρά τους να κινηθεί η αγορά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Διαφορετικά θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο…».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …