Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητούν ν’ ανοίξει η ΜΕΘ

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητούν ν’ ανοίξει η ΜΕΘ

0

Δράση για την υγεία: «Ζητάμε επιστροφή του προσωπικού που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας και ανάκληση οδηγιών»

 

Ένας θάνατος, δύο διακομιδές, 15 νοσηλείες την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο μας

 

Με το βάρος της πανδημίας στους ώμους τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ξάνθης θα συμμετέχουν στο πανελλαδικό κάλεσμα Δράσης για την Υγεία σε μια προσπάθεια να εισακουστούν τα κλαδικά αιτήματά τους που αφορούν τόσο οικονομικά όσο  και θεσμικά προκειμένου να διευκολυνθούν στο έργο που  επιτελούν.

Η δράση περιλαμβάνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία σήμερα το μεσημέρι. Στο κάλεσμα συμμετέχουν η ΕΛΜΕ, ο Διδασκαλικός Σύλλογος, ο Φοιτητικός Σύλλογος και άλλες οργανώσεις.

Δράση για την υγεία από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ξάνθης – Ποια είναι τα αιτήματά τους

Μιλώντας για τα θέματα που τους απασχολούν η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ξάνθης κα Δώρα Πλαστήρα: «Έχουμε πολλά ζητήματα. Ζητάμε επιτέλους να συνταγογραφείται το PCR όπως γίνεται στις χώρες της Ευρώπης και όχι να το πληρώνουν κάθε τόσο οι εργαζόμενοι 47 ευρώ. Τοπικό μας αίτημα ν’ ανοίξει η ΜΕΘ του νοσοκομείου μας αλλά και η ενίσχυση του νοσοκομείου με προσωπικό. Είναι πολλές οι συνταξιοδοτήσεις και μαζί με τις αναστολές που είναι περίπου 60 αντιμετωπίζουμε έντονο πρόβλημα. Ζητάμε επιστροφή του προσωπικού που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας και ανάκληση οδηγιών ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Επίσης πάγιο αίτημά μας που δεν εισακούεται είναι ή ένταξή μας στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά καθώς και  η αύξηση των μισθών μας. Όλα όσα μας υποσχέθηκαν και δεν έγιναν πράξη», επισημαίνει η κα Πλαστήρα προσθέτοντας πως υπάρχει μια έντονη κούραση των εργαζομένων στην διαρκή μάχη με την πανδημία.

Ένας θάνατος, δύο διακομιδές, 15 νοσηλείες την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο μας

Στο μέτωπο της πανδημίας μαζί με τους εργαζόμενους και οι νοσοκομειακοί γιατροί και ο πρόεδρος κ. Γιώργος Γεωργίου περιγράφει την εικόνα της πανδημία όπως αποτυπώνεται στις νοσηλείες και στα βαριά περιστατικά. Τα στοιχεία δείχνουν αποκλιμάκωση ωστόσο την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε έναν θάνατο ηλικιωμένης και 2 διακομιδές στην ΓΠΝΑ. Πρόκειται για μία 17χρονη και μία επίσης γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας. Η πρώτη είναι ανεμβολίαστη με υποκείμενο νόσημα και η δεύτερη με μία μόνο δόση.  Στην κλινική covid νοσηλεύονται 15 περιστατικά.: «Έχουμε μια συνεχή ροή αλλά όχι σοβαρή συμπτωματολογία. Καθημερνά εξετάζουμε 7- 10 περιστατικά. Η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται στην Ξάνθη αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην εφησυχάζουμε. Αυτή η πανδημία μας έχει δείξει ότι  όλα ανατρέπονται από την μια στιγμή στην άλλη», τονίζει ο κ. Γεωργίου.

Σ’ ότι  αφορά τον εμβολιασμό,  σε καθημερινή βάση γίνονται 150 εμβόλια ενηλίκων και 50 ανηλίκων.

Τέλος η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων από ιδιώτες γιατρούς από τον Φεβρουάριο – Μόνο σε δημόσιες δομές υγείας

Αναφορικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε στις 4/12/2021 στο νόμο 4865/21 όπου ορίζεται ότι οι ανασφάλιστοι πολίτες από 01/01/2022 δεν θα έχουν πλέον το δικαίωμα για συνταγογράφηση των φαρμάκων από ιδιώτες ιατρούς, αλλά θα πρέπει να προσφεύγουν μόνο σε δημόσιες δομές υγείας και η οποία τίθεται σε ισχύ από 1η Φεβρουαρίου, ο κ. Γεωργίου επεσήμανε ότι τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά και έτσι κι αλλιώς συνταγογραφούν. Το  ίδιο και τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία στο νομό. Αναφορικά δε στο αν θα υπάρχει περαιτέρω επιβάρυνση στο νοσοκομείο εξαιτίας της τροπολογίας αυτής ο κ. Γεωργίου εκτίμησε πως αυτό θα φανεί στην πράξη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τέλος 8 λεπτών από 1η Ιουνίου σε καθορισμένες συσκευασίες πλαστικών

Αφορά πλαστικά μπουκάλια με ετικέτα που περιέχουν πολυβινυλοχλωρίδιο   Κατά οκτώ λεπτ…