Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι… διευθυντές θα μοιράσουν self test στους μαθητές που δεν πρόλαβαν να πάρουν

Οι… διευθυντές θα μοιράσουν self test στους μαθητές που δεν πρόλαβαν να πάρουν

0

Διευκρινιστική κοινή ανακοίνωση από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, λόγω της εξάντλησης των τεστ στα φαρμακεία το Σάββατο

 

Διευκρινίσεις για τη διάθεση των δωρεάν self test σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς μετά τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στα φαρμακεία έδωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Όπως ανέφεραν, από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 8 Ιανουαρίου δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών σημειώνοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη προσέλευση που έχει καταγραφεί ποτέ.

Διευκρίνισαν δε ότι, το Σάββατο το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.

Στις περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test μπορούν να τα διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας.

Βέβαια, οι σχολικές επιτροπές στην πλειονότητα των περιπτώσεων αδυνατούν να ανταποκριθούν σε τόσο άμεσο διάστημα, ενώ διευθυντές σχολείων εκφράζουν επιφυλάξεις για τη διάθεση των self test εντός των σχολικών μονάδων, καθώς είναι αρκετά θόλο να έχουν δικαίωμα να προβούν σε ιατρική πράξη στα παιδιά.

 

Πότε πρέπει να διενεργηθούν και να δηλωθούν τα τεστ

Τα self test πρέπει να γίνουν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στα σχολεία, ενώ μόνο για την πρώτη εβδομάδα το self test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας, της Τρίτης και της Παρασκευής.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η δήλωση και το αποτέλεσμα του self test καταχωρίζεται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr από την οποία εκδίδεται η Σχολική Κάρτα. Αυτό ισχύει για τα δημόσια σχολεία καθώς οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία και οι εκπαιδευτικοί αυτών εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Από την τσέπη τους θα χρειαστεί να πληρώσουν τα self test οι μη εμβολιασμένοι εκαπιδευτικοί που πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας και της Παρασκευής, ενώ μέχρι 24 ώρες πριν για την Τρίτη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …