Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μέτρα στήριξης ζητούν τα σχολικά κυλικεία

Μέτρα στήριξης ζητούν τα σχολικά κυλικεία

0

Τονίζουν την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και ζητούν, μεταξύ άλλων, έκπτωση 40% για τουλάχιστον δύο χρόνια σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία

Τα μέλη της Ομοσπονδία σχολικών κυλικείων ζητούν μέτρα στήριξης σε μία προσπάθεια να καταφέρει να αντεπεξέλθει  ο κλάδος μέχρι το πέρας της επίδρασης της πανδημίας. Άλλωστε, ήταν μεγάλη ζημία η διακοπή λειτουργίας των σχολείων για 1,5 περίπου σχολικό έτος αρχής γενομένης της 11ης Μαρτίου 2020.

Χαρακτηριστικά, η Ομοσπονδία επισημαίνει: «Για όλο αυτό το διάστημα, μοναδική ελάφρυνση για τον κλάδο ήταν η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους 5 πρώτους μήνες το ημιδάνειο μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής από το οποίο εξαιρέθηκε σημαντικό ποσοστό του κλάδου έκπτωση 25% στην ασφάλιση, εάν πλήρωνες εμπρόθεσμα (ελάχιστοι μπόρεσαν να πληρώσουν) και τέλος, έκπτωση στο ενοίκιο ΈΩΣ 40%, εάν και όσο ο εκάστοτε δήμος ήθελε».

Στη συνέχεια, ενημερώνει: «Έχει αυξηθεί το κόστος σε  όλες τις πρώτες ύλες ύψους  30% , ενώ παράλληλα, ψηφίζεται δυσανάλογα της αύξησης κόστους νέος τιμοκατάλογος διατίμησης με αύξηση στις τιμές πώλησης, κατά 10% μόνο. Η τυχόν έκπτωση μισθώματος του προηγούμενου έτους, δεν ισχύει πλέον και το πάγιο κόστος λειτουργίας  του κυλικείου, γίνεται δυσβάσταχτο για τον κάθε ένα από εμάς!»

Αιτήματα

1.Έκπτωση 40% για ολόκληρο των κλάδο χωρίς εξαιρέσεις για όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία με αναδρομική ισχύ, από τον Σεπτέμβριο του 2021 για τουλάχιστον 2 έτη ώστε να αντιμετωπιστούν και να καλυφθούν τα οικονομικά χρέη που προέκυψαν από την πανδημία.

2.Σχολικό Δεκατιανό Δωρεάν για τους μαθητές, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά κι εξ ολοκλήρου από το κυλικείο, με προϊόντα, ελεγμένα και πιστοποιημένα από τους ελεγκτικούς φορείς

3.Πλήρη απαλλαγή υποχρέωσης επιστροφής της «ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ», καθώς ως κλάδος, εργαζόμαστε υπό πολύ περιορισμένο χρονικό πλαίσιο, το οποίο συρρικνώθηκε δραματικά σε σχεδόν 60 ημέρες εργασίας, τους προαναφερθέντες 18 μήνες.

4.Ευνοϊκή έκπτωση για την αποπληρωμή χρεών προς τον ασφαλιστικό φορέα, με διακανονισμό.

5.Απαλοιφή τόκων υπερημερίας.

6.Απαιτητή ισχύς του νόμου περί «μη εισερχομένων εξωσχολικών και εμπόρων στο σχολείο» οι οποίοι εισέρχονται στα σχολεία ως ντελίβερι, φέρνοντας στους μαθητές προϊόντα.

7.Για κάθε πλήρη συμπλήρωση απουσιών, ισοδύναμη με τον αριθμό των φοιτούντων μαθητών του εκάστοτε σχολείου, να αφαιρείται μία επιπλέον ημέρα από το κόστος του μισθώματος.

8.Για κάθε πλήρη συμπλήρωση κενών ορών διδασκαλίας, ισοδύναμη με το σύνολο μίας σχολικής ημέρας πλήρως φοιτούντων μαθητών, να αφαιρείτε μία επιπλέον ημέρα από το κόστος του μισθώματος.

9.Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, 650 ευρώ, αποκλειστικά για τον κλάδο των σχολικών κυλικείων, σε συνάρτηση με το ότι το επάγγελμά μας έχει λιγότερες εργάσιμες ημέρες, ακόμη και από τα εποχικά επαγγέλματα (155 +/-  ημέρες ετησίως).

Επιλογικά, αιτούνται τόσο από την πολιτεία όσο και από τους αρμόδιους φορείς να εγκύψουν στα προβλήματα του κλάδου και να δώσουν ανάσα ζωής σε ένα επάγγελμα – θεσμό της σχολικής κοινότητας της χώρας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…