Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεγάλες ελλείψεις σε βασικά φάρμακα από τα ράφια των φαρμακείων

Μεγάλες ελλείψεις σε βασικά φάρμακα από τα ράφια των φαρμακείων

0

«Άφαντες οι ινσουλίνες», λέει η πρόεδρος των φαρμακοποιών, περιγράφοντας έναν καθημερινό αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση των φαρμάκων των ξανθιωτών

Για μεγάλες ελλείψεις σε βασικά φάρμακα μίλησε η πρόεδρος του συλλόγου φαρμακοποιών Ξάνθης Δέσποινα Κάλφα, σε συνέντευξή της στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και την Κική Οικονόμου. «Είναι ένας καθημερινός αγώνας δρόμου για τους συναδέλφους η εξασφάλιση των φαρμάκων στους ασθενείς-πελάτες. Τρομερές ελλείψεις υπάρχουν σε διαβητικά , αντιυπερτασικά, καρδιολογικά , αντιπηκτικά, φάρμακα για την επιληψία και μια σειρά ακόμη. Φανταστείτε ότι οι ινσουλίνες είναι άφαντες! Επικοινωνούμε  ο ένας φαρμακοποιός με τον άλλο προκειμένου να εξυπηρετήσουμε, αν είναι δυνατόν, και διαθέτει κάποιος το φάρμακο που πρέπει να λάβει ο ασθενής», επεσήμανε η κα Κάλφα, προσθέτοντας ότι στην όλη κατάσταση δυστυχώς δε βοηθά ο ΕΟΦ: «ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακοποιών έχει ανεβάσει πλατφόρμα με το σύνολο των ελλείψεων στα φάρμακα, ώστε να αναζητούνται από τους γιατρούς εναλλακτικές, εάν υπάρχουν, γιατί κάποια φάρμακα είναι μοναδικά. Όμως ο ΕΟΦ παρότι ενήμερος δεν βοηθά την κατάσταση με την αιτιολογία ότι η προτεραιότητα του είναι η αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας. Η πανδημία κάποια στιγμή θα τελειώσει. Τι θα γίνει όμως με αυτό το επίσης σοβαρό για την υγεία ζήτημα το οποίο δεν μπορεί να αναβάλλεται διαρκώς; Ο ασθενής πρέπει να προμηθεύεται και να λαμβάνει τα φάρμακα του».

Η κ. Κάλφα υπογράμμισε ότι η όλη κατάσταση προκαλείται από τις εξαγωγές μόλις πέφτουν οι τιμές, χωρίς να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να υπάρχει επάρκεια στην εγχώρια αγορά: ‘Μιλάμε για 600 εκ ευρώ φάρμακα το χρόνο. Πρώτα όμως πρέπει να εξασφαλίζεται ο Έλληνας πολίτης’, τόνισε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…