Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με 65% πρώτη σε εμβολιαστική κάλυψη στην ΠΑΜΘ η Ξάνθη

Με 65% πρώτη σε εμβολιαστική κάλυψη στην ΠΑΜΘ η Ξάνθη

0

Προηγείται κατά 0,23% η ΠΕ Ροδόπης στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς

Σταθερή η εβδομαδιαία τάση σε Ξάνθη και Καβάλα. Πτωτική στη Δράμα. Στις ελάχιστες περιοχές που παραμένουν στο τρίτο «κόκκινο» επίπεδο η Ξάνθη και η Ροδόπη

Στο 65% έφτασε η εμβολιαστική κάλυψη στην Ξάνθη, σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη στις 25/1. Όπως προκύπτει συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό στην ΠΑΜΘ ως προς τον πληθυσμό που έχει προβεί σε εμβολιασμό με τουλάχιστον μία δόση. Ως προς τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς, που αφορούν ολοκλήρωση δύο δόσεων ή χορήγηση μονοδικού εμβολίου, προηγείται η Ροδόπη με 62,30% και ακολουθεί η Ξάνθη με 57,93%. Μόνο η ΠΕ Θάσου έχει καταφέρει να ξεπεράσει το 70% επιτυγχάνοντας ισχυρότερο τείχος ανοσίας. Να σημειώσουμε δε ότι, το σύνολο της ΠΑΜΘ είναι αρκετά πίσω από τα εμβολιαστικά δεδομένα της χώρας, αφού η εμβολιαστική κάλυψη ξεπερνά το 73%, ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί φτάνουν το 69,20%. Ωστόσο, πλέον αναγκαίο είναι να προστεθεί στο χάρτη και η κάλυψη με την αναμνηστική δόση, προκειμένου να αποτιμάται η οχύρωση ανοσίας του πληθυσμού.

Σε επίπεδο επιδημιολογίας, η Ξάνθη και η Ροδόπη συγκαταλέγονται ανάμεσα στις λίγες περιοχές της χώρας που έχουν μείνει στο τρίτο «κόκκινο» επίπεδο ετοιμότητας, αφού οι περισσότερες ΠΕ κυρίως των χερσαίων περιοχών βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο.

Η εβδομαδιαία τάση είναι σταθερή στην Ξάνθη, την Καβάλα και τη Θάσο, όπως και στο σύνολο της χώρας, ενώ ανοδική είναι σε Ροδόπη και Έβρο. Πτωτική καταγράφεται στη Δράμα.

Εμβολιαστική κάλυψη στην ΑΜΘ

Περιοχή Εμβολιαστική κάλυψη (τουλ. Μία δόση) Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί Εβδομαδιαία τάση
ΠΕ Έβρου 60,27% 57,93% Ανοδική
ΠΕ Ροδόπης 64,43% 62,30% Ανοδική
ΠΕ Ξάνθης 65,00 % 62,07% Σταθερή
ΠΕ Καβάλας 63,44% 60,51% Σταθερή
ΠΕ Δράμας 57,87% 55,27% Πτωτική
ΠΕ Θάσου 71,63% 69,16% Σταθερή
Επικράτεια 73,37% 69,20% Σταθερή

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας για δομημένα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε δάση

Πρέπει να συνταχθεί Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνι…