Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Ξεσπά» το Σωματείο ΑΜΕΑ Ξάνθης με το περιστατικό κακοποίησης παιδιού με αναπηρία

«Ξεσπά» το Σωματείο ΑΜΕΑ Ξάνθης με το περιστατικό κακοποίησης παιδιού με αναπηρία

0

Προκρίνει δίωξη των υπεύθυνων-Αίτημα για στήριξη της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία

Με σύνθημα «Λέμε ΦΤΑΝΕΙ πια ως εδώ!» το Σωματείο ΑΜΕΑ ΠΕ Ξάνθης διαμαρτύρεται έντονα για άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης παιδιού με αναπηρία.

Ειδικότερα, καταγγέλλει: «Λίγες μέρες πριν ήρθε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με σκληρές εικόνες βάναυσης κακοποίησης ανηλίκου παιδιού από εργαζόμενο σε ιδιωτικό Κέντρο για παιδιά με αυτισμό. Το συγκεκριμένο βίντεο έκανε 2 χρόνια να έρθει στη δημοσιότητα. Δύο χρόνια χωρίς άσκηση δίωξης ή τιμωρίας σε κανέναν εμπλεκόμενο στο περιστατικό. Αναρωτιόμαστε άραγε πόσα παιδιά έχουν κακοποιηθεί αυτά τα χρόνια, τα προηγούμενα, πόσα ακόμα θα κακοποιηθούν ή θα χάσουν τη ζωή τους, όταν οι δομές, ιδιωτικές ή κρατικές, λειτουργούν χωρίς κανέναν έλεγχο;»

Αιτήματα Αναπηρικού Κινήματος:

1.Επαρκές προσωπικό με σωστή εκπαίδευση, με σωστή χρηματοδότηση.

2.Εκπαίδευση της πολιτικής διοίκησης, της διοίκησης των ιδίων των ατόμων που διαβιούν στα ιδρύματα, που πηγαίνουν σε Κέντρα Ημέρας ή σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ, με συνέπεια και στη βάση επιστημονικών δεδομένων.

3.Στήριξη της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις στη χώρα.

Στη συνέχεια το τοπικό σωματείο τονίζει πως η πολιτεία και η νομοθεσία οφείλει να  είναι αυστηρή και αμείλικτη σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Επίσης, το Σωματείο παρουσιάζει ως επιτακτικό το αίτημα για δίωξη των υπεύθυνων από όλες τις δομές μέχρι να λάμψει η αλήθεια και να τους αφαιρείται το πτυχίο και η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. «Αλλά και αυτοί που σιωπούν σε τέτοιου είδους περιστατικά κακοποίησης δεν είναι άμοιροι ευθυνών και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να τους ασκείται δίωξη και ποινή»,καταλήγει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μόλις δέκα τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

126 συνολικά στην ΑΜΘ   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 25 Μαΐου ότι τα νέα εργαστηριακ…