Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεκινά το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και Αυτοπροστασίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ξάνθης

Ξεκινά το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και Αυτοπροστασίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ξάνθης

0

Οι πρώτες διαδικτυακές εισηγήσεις αυτό το σαββατοκύριακο

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης οργανώνει και φέτος το Σχολείο Βασική εκπαίδευσης & Αυτοπροστασίας και σας καλεί να το παρακολουθήσετε.

Στις 15 και 16/01/2022 θα γίνει το Άνοιγμα του Σχολείου από τον Διευθυντή εκπαίδευσης της Ε.Ο.Δ. Ζαφείρη Τρόμπακα που θα πραγματοποιηθεί μέσω ΖΟΟΜ το απόγευμα από τις 18:00 μέχρι τις 21:00.

Οι θεματικές για το Σαββατοκύριακο αυτό που θα είναι ελεύθερη και στο ευρύτερο κοινό θα είναι:

Σάββατο 15 Ιανουαρίου

-Ιστορία της Διάσωσης Ε.Ο.Δ., είναι μία αναδρομή 45 ετών σε επιχειρήσεις έρευνας διάσωσης, (Ορεινές & Θαλάσσιες διασώσεις, Σεισμούς, Πλημμύρες, Αεροπορικά ατυχήματα, κλπ.) αποτελούμενη από μικρά χρονικά και εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό.

-Πρακτική Μετεωρολογία, Τρόποι πρόγνωσης του καιρού. Πώς θα εναρμονίσουμε τις κινήσεις μας σε ένα μη αστικό περιβάλλον με τις καιρικές συνθήκες.

-Προστασία από τους Κεραυνούς, πρακτικοί τρόποι μέσα από εικόνες για το πώς μπορούμε να προστατευτούμε όταν βρισκόμαστε μέσα σε μια ισχυρή καταιγίδα με Κεραυνούς.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου

Χρονικά επιχειρήσεων. Μέσα από τα χρονικά επιχειρήσεων βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα. Βλέπουμε τα πιθανά λάθη της αδυναμίες και γενικά τι κάναμε τι δεν κάναμε και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε στο μέλλον, αν αντιμετωπίζαμε παρόμοια περιστατικά. Όλες οι παρουσιάσεις συνοδεύονται από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μας μεταφέρει στον χώρο και στον χρόνο της επιχείρησης.

-18:00-19:00 Χρονικό διασωστικής ανθρωπιστικής αποστολής στους Σεισμούς της Αλγερίας 2003 . Χρήσιμα συμπεράσματα μέσα από τον εξοπλισμό, τις τεχνικές και τις τακτικές που χρησιμοποιήσαμε.

-19:00-20:00 Χρονικό επιχείρησης στον Όλυμπο τον Μάρτιο του 1999. Ήταν η μεγαλύτερη ορεινή διάσωση από πλευράς συμμετασχόντων υπηρεσιών . Συμμετείχε η Πολεμική Αεροπορία, η Αεροπορία Στρατού το Ειδικό Τάγμα Αλεξιπτωτιστών, το Μηχανοκίνητο Τάγμα 647, η Ε.Μ.Α.Κ., το Σωματείο Οδηγών Βουνού και η Ε.Ο.Δ.

-20:00-21:00 Χρονικό μιας εξαιρετικά εντυπωσιακής επιχείρησης θαλάσσιας διάσωσης στην Λέσβο το 2020, με αίσιο τέλος. Ένα σκάφος αναποδογύρισε και εγκλωβίστηκαν μέσα άτομα. Μέσα από την περιγραφή και το υλικό βίντεο και φωτογραφίες μπορούμε να κρίνουμε εκ του ασφαλούς και να θωρακιστούμε από πλευράς γνώσης για να μπορέσουμε στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε και να υποστηρίξουμε καλύτερα μια παρόμοια κατάσταση

Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα των παραρτημάτων στις εξής θεματικές:

-22-23/01/2022: Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών

-05-06/02/2022: Τμήμα Υγρού Στοιχείου

-12-13/02/2022: Τμήμα Πρώτων Βοηθειών

-12-13/03/2022: Τμήμα Ορεινής Διάσωσης

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοιχτές οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις στην Ξάνθη αύριο

Κλειστά τα σχολεία. Δε θα γίνει τηλεκπαίδευση   «Μπέρδεμα» έχει προκαλέσει η κήρυξη Γ…