Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεκινά σήμερα η διανομή των αντιικών φαρμάκων κατά της Covid

Ξεκινά σήμερα η διανομή των αντιικών φαρμάκων κατά της Covid

0

Θα δίνονται από τα νοσοκομεία ή από φαρμακεία μέσω συνταγογράφησης από ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Ξεκινάει από σήμερα η διανομή των αντιικών φαρμάκων κατά της Covid, όπως ανέφερε στην ενημέρωση της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Η κ. Γκάγκα έκανε γνωστό πως η χορήγηση μονοκλωνικών φαρμάκων έχει, πλέον, ολοκληρωθεί ενώ έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο χορήγησης των αντιικών.

Υπενθυμίζεται πως η χώρα μας έχει προς το παρόν παραλάβει 10.000 συσκευασίες της μολνουπιραβίρης, που έχει παρασκευάσει η φαρμακευτική εταιρεία Merck (στην Ελλάδα γνωστή ως MSD) και περιμένουμε άλλες 10.000.

«Έχουμε τελειώσει με τα μονοκλωνικά. Ξεκινάμε τη χορήγηση αντιικών χαπιών, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο και θα δίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά και κριτήρια με τα μονοκλωνικά. Θα δίνονται από τα νοσοκομεία ή από φαρμακεία μέσω συνταγογράφησης από ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, στα πρώιμα στάδια εμφάνισης συμπτωμάτων Covid» είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Σε ερώτηση για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, η κ. Γκάγκα είπε: «71 άτομα ανέλαβαν υπηρεσία στην 3η ΥΠΕ και 59 στην 4η».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόθεση Πιερρακάκη για χρηματοδότηση δημιουργίας Παρατηρητηρίου Μεταρρυθμίσεων

Αφορά την επιτελική παρακολούθηση, εποπτεία και επιτάχυνση έργων και μεταρρυθμίσεων Με από…