Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ξεκινά η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ξεκινά η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών της πανεπιστημιακής αστυνομίας

0

Στην τελετή έναρξης στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος

 

Ξεκίνησε τη Δευτέρα, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.). Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών

Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι τέσσερις μήνες. Σημειώνεται ότι, η εκπαίδευση των Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν τις (Ο.Π.Π.Ι.), θα πραγματοποιηθεί από πανεπιστημιακούς καθηγητές, δικαστικούς λειτουργούς, ειδικά καταρτισμένα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και θα περιλαμβάνει τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό μέρος.

Στο θεωρητικό μέρος, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε θέματα ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου, συνταγματικού δικαίου, ειδικών ποινικών νόμων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συναθροίσεων – συγκεντρώσεων, ανακριτικής – εγκληματολογίας, φρούρησης στόχων, οργανικών νόμων – κανονισμών Ελληνικής Αστυνομίας και κανόνων δεοντολογίας.

Στο πρακτικό μέρος, θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες μέσω πρακτικής εξάσκησης σε εξομοιωμένα σενάρια καθημερινής αστυνομικής πραγματικότητας, στη διαχείριση πλήθους, συναθροίσεων – συγκεντρώσεων, στους ελέγχους ύποπτων ατόμων και στην αστυνομική αυτοάμυνα – αυτοπροστασία.

Τ. Θεοδωρικάκος: Οφείλουν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς φόβο και δισταγμό

Στην ομιλία του ο Υπουργός απευθυνόμενος στους 400 νέους, χθεσινούς φοιτητές, τόνισε ότι η αποστολή που αναλαμβάνουν είναι σημαντική και είναι τιμή που εντάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία καθώς πρεσβεύουν αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ασφάλειας και του πατριωτισμού. Στη συνέχεια, ανέδειξε την κοινωνική αποστολή με τους ελέγχους τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και έστειλε μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευση καλώντας την να μην χρησιμοποιεί την Αστυνομία για ιδιοτελείς σκοπούς. «Οι νόμοι ισχύουν για όλους και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, είπε.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη: «Τους επόμενους τέσσερις μήνες θα εκπαιδευτείτε ώστε να είστε απολύτως έτοιμοι για να φέρετε σε πέρας αυτή τη σύνθετη αποστολή, να ενταχθείτε στην εφαρμογή των σχεδίων ασφάλειας, που με βάση τον Νόμο οφείλουν οι πρυτανικές αρχές να διαμορφώσουν για όλους τους πανεπιστημιακούς χώρους. Σε συνδυασμό με μια σειρά άλλα μέτρα που αφορούν την ελεγχόμενη είσοδο, τη χρήση άλλων τεχνικών μέσων, όπως είναι οι κάμερες στους πανεπιστημιακούς χώρους. Για να είναι η κάθε ελληνική οικογένεια σίγουρη ότι η επένδυσή της στην Παιδεία των παιδιών της πιάνει τόπο.

Οφείλουν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς φόβο και δισταγμό. Πράγματα αυτονόητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς, ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως ΕΛ.ΑΣ. κάνουμε όλα όσα πρέπει για αυτόν τον σκοπό με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Σας εύχομαι καλή παραμονή, να ανταποκριθείτε όλοι στην εκπαίδευσή σας, να έχετε εξαιρετική σταδιοδρομία και να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε στιγμή που θα αισθανθείτε ότι χρειάζεστε τη στήριξη της Πολιτείας».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξάνθη: «Μπήκε» στη συναλλαγή και της πήρε 5.100 ευρώ

Όλο και πιο ευρηματικοί γίνονται οι απατεώνες που υφαρπάζουν χρήματα από τραπεζικούς λογαρ…