Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

0

-1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο για κάθε μερίδα

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 πακέτο μανιτάρια λευκά ή πορτομπέλο χοντροκομμένα

-1 κλωναράκι δεντρολίβανο ή 2-3 κλωναράκια θυμάρι

-2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

-½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

-μερικά κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε βαθύ τηγάνι στη φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το μισό δεντρολίβανο ή το θυμάρι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα, ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα φιλέτα για 3′ από κάθε πλευρά αν τα θέλουμε λίγο ψημένα ή 5′ αν τα προτιμάμε καλοψημένα, μαζί με το υπόλοιπο θυμάρι ή το δεντρολίβανο. Αλατίζουμε.

Στο τηγάνι με τα μανιτάρια προσθέτουμε τα φιλέτα, δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κονιάκ (ή με 1 ποτηράκι λευκό κρασί).

Περιμένουμε να εξατμιστεί και σερβίρουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…