Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κοπή βασιλόπιτας στην ΠΕ Ξάνθης

Κοπή βασιλόπιτας στην ΠΕ Ξάνθης

0

Οι δήμαρχοι αντάλλαξαν ευχές με τον νέο αντιπεριφερειάρχη. Το φλουρί κέρδισε ο δήμαρχος Μύκης

«Οφείλουμε στα πνευματικά θέματα να ακούμε τους πνευματικούς, όμως στα θέματα υγείας μονάχα τους γιατρούς», σημείωσε ο Μητροπολίτης, που ευλόγησε τη βασιλόπιτα

 

Την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Ξάνθης η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Το παρών έδωσαν οι δήμαρχοι Ξάνθης, Αβδήρων, Τόπειρου και Μύκης, όπως επίσης και περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι αρχών.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης

Στην εκδήλωση οι τοπικές αρχές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και ξεκινήσουν το συντονισμό τους με το νέο αντιπεριφερειάρχη. Τυχερός της χρονιάς ήταν ο δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν που κέρδισε το φλουρί.

Αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση

Μητροπολίτης Ξάνθης: «Έθιμα ιστορίας και παράδοσης ‘’ξυπνά’’ η κοπή της βασιλόπιτας»

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, υπογράμμισε: «Σήμερα στην ΠΕ Ξάνθης ήρθα να ευχηθώ στον νέο Αντιπεριφερειάρχη καλή δύναμη στα νέα καθήκοντα  τα οποία αναλαμβάνει. Τηρούμε το πατροπαράδοτο έθιμο, την κοπή της βασιλόπιτας. Αναδύονται έθιμα ιστορίας και παράδοσης που  συνδέονται άρρηκτα με τον Μέγα Βασίλειο και τον Ιουλιανό. Οφείλουμε στα πνευματικά θέματα να ακούμε τους πνευματικούς, όμως στα θέματα υγείας μονάχα τους γιατρούς. Η πανδημία μας απομάκρυνε. Εύχομαι να επιστρέψουμε καλύτεροι στην κανονικότητα. Ευελπιστώ να έχουμε καλή και παραγωγική χρονιά!»

Το παρών έδωσαν οι τέσσερις δήμαρχοι του νομού

Κ. Κουρτίδης: «Η Περιφέρεια είναι τα πόδια και οι δήμοι είναι ο θεσμός που τα χτίζει»

Απαντώντας στα όσα προανέφερε ο Μητροπολίτης, ο κ. Κουρτίδης, τόνισε: «Σημαντική είναι η ευλογία του Μητροπολίτη με την παρουσία του στην κοπή της βασιλόπιτας. Ευχαριστώ πολύ τους δήμους, τους εργαζόμενους που συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης. Είμαστε δίπλα σε όποιον το επιθυμεί ,υπάρχει συνεργασία με τα σωματεία. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους! Υπηρετούμε και προσφέρουμε!»

 

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…