Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Καμία περικοπή σε διπλές εθνικές συντάξεις παλαιών συνταξιούχων

Καμία περικοπή σε διπλές εθνικές συντάξεις παλαιών συνταξιούχων

0

Σε νέους θα αφορά ο περιορισμός

Συνταξιούχους που θα αποκτήσουν δικαίωμα από 1η/1/2022 σε δεύτερη σύνταξη (π.χ., γήρατος και χηρείας) θα αφορά ο περιορισμός των δύο εθνικών συντάξεων στο ποσό της μίας με πλαφόν τα 384 ευρώ.

Οσοι είναι ήδη συνταξιούχοι και λαμβάνουν διπλές συντάξεις, δηλαδή δική τους σύνταξη λόγω γήρατος και σύνταξη χηρείας, ή χηρείας και γήρατος, ή αναπηρίας και χηρείας, ή δύο συντάξεις από παράλληλη ασφάλιση, θα εξακολουθήσουν να παίρνουν τα ίδια ποσά όπως μέχρι τώρα, ακόμη μαζί με τις δύο εθνικές συντάξεις, χωρίς να τους γίνει περικοπή της μίας και χωρίς να έχει εφαρμογή το πλαφόν ως τα 384 ευρώ αν αθροίζουν περισσότερα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις διευκρινίσεις που έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, ο οποίος αναφορικά με το ποιους αφορούν και ποιους όχι οι περικοπές των διπλών εθνικών συντάξεων, βάσει της πρόσφατης εγκυκλίου του υπουργείου, ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω εγκύκλιος αφορά μόνο όσους ασφαλισμένους βγουν στη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου 2022 και μετά, επομένως δεν έχει αναδρομική ισχύ. Κανένας συνταξιούχος χηρείας ή αναπηρίας δεν θα δει μείωση στη σύνταξή του, είπε ο υφυπουργός (στον ΣΚΑΪ), θέλοντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι ρυθμίσεις για τον περιορισμό των ποσών της εθνικής σύνταξης ως τα 384 ευρώ όταν οι συνταξιούχοι παίρνουν δύο συντάξεις (σώρευση συντάξεων).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως την Παρασκευή για την προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Τοξότες

Ανακοινώθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ μετά τη γνωστοποίηση της σχετικής Απόφασης στην Επίσημη Εφημερ…