Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Επανέρχεται η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς με παιδιά που νοσούν από covid

Επανέρχεται η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς με παιδιά που νοσούν από covid

0

Προχωρά σε ρύθμιση το υπουργείο Εσωτερικών

Λύση σε ένα θέμα πρώτης γραμμής καλείται να δώσει η κυβέρνηση, καθώς τα self tests για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία έδειξαν περισσότερα από 25.000 κρούσματα κορωνοϊού. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε χιλιάδες γονείς, που πρέπει να πάρουν άδεια για να μείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι.

Το θέμα έθεσαν μετ’ επιτάσεως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οικογένειες.

Οι προβληματισμοί φαίνεται ότι έχουν εισακουστεί, καθώς ο ο υπουργός Εσωτερικών Μάλης Βορίδης προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε σχετική ρύθμιση για την άδεια ειδικού σκοπού και τον τρόπο εφαρμογής της στο δημόσιο.

Η φόρμουλα προβλέπει πως για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας, οι τρεις θα καλύπτονται από το δημόσιο και η μία από τον εργαζόμενο (από τις άδειες που δικαιούται).

Στόχος της ρύθμισης είναι να καλυφθούν οι γονείς που έχουν παιδιά που νοσούν, προκειμένου να μην χρειάζεται να κλείσει ολόκληρο το σχολικό τμήμα για να πάρουν τη σχετική άδεια. Αλλά ακόμα και αν το σχολικό τμήμα είναι ανοιχτό – καθώς για να κλείσει θα πρέπει να νοσούν πάνω από τους μισούς μαθητές- να μπορούν οι ίδιοι να πάρουν τη συγκεκριμένη άδεια λόγω νόσησης  του παιδιού τους.

Για τη διάρκεια αυτής της άδειας και επιμέρους προϋποθέσεις θα υπάρξει ευθυγράμμιση και με ρυθμίσεις που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα. Υπενθυμίζεται πως στον ιδιωτικό τομέα στο  «κυκλικό σύστημα» άδειας τεσσάρων ημερών , η μία ημέρα καλυπτόταν από το κράτος, οι δύο από τον εργοδότη και η τέταρτη ημέρα από τον εργαζόμενο (από τις νόμιμες άδειες που δικαιούται).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…