Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Έκρηξη» με 170 κρούσματα στους μαθητές της Ξάνθης

«Έκρηξη» με 170 κρούσματα στους μαθητές της Ξάνθης

0

110 κρούσματα σε Γυμνάσια και Λύκεια – 60 σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

 

Τα σχολεία έκλεισαν αλλά τα παιδιά δεν …κλείστηκαν μέσα! Κανένα πρόβλημα με την θέρμανση

 

 

Πέντε μέρες με κλειστά σχολεία λόγω παγετού στην Ξάνθη, ήταν αρκετές για  να εκτοξευτούν τα κρούσματα μόνο στα self test των μαθητών της δευτεροβάθμιας και της πρωτοβάθμιας σε πάνω από 170! Ένας αριθμός ρεκόρ που διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό και  το γενικό ρεκόρ που σημειώνουμε σε επίπεδο καθημερινών κρουσμάτων σαν περιφερειακή ενότητα ενώ αντίθετα πανελλαδικά καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων.

110 κρούσματα σε Γυμνάσια και Λύκεια – Τα σχολεία έκλεισαν αλλά τα παιδιά δεν …κλείστηκαν μέσα!

Δεν έκρυψε την ανησυχία του για την θεαματική εκτόξευση των κρουσμάτων ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευση Ξάνθης, Χρήστο Ιωαννίδης. Είναι γεγονός ότι αυτές οι πέντε μέρες (Σαββατοκύριακο και Τρίτη και Τέταρτη) που ήταν κλειστά τα σχολεία με απόφαση των δήμων ήταν καταλυτικές: «Είναι ακριβώς όπως όταν γυρίσαμε από Χριστούγεννα. Γι αυτό λέμε ότι όταν είναι ανοιχτά τα σχολεία τα παιδιά είναι προστατευμένα. Αυτό φαίνεται από τον αριθμό των κρουσμάτων. Τα σχολεία έκλεισαν αλλά τα παιδιά δεν …κλείστηκαν στα σπίτια τους, ιδιαίτερα οι μαθητές γυμνασίων και Λυκείων. Γι αυτό έχουμε αυτή την μεγάλη αύξηση στα κρούσματα», επισημαίνει ο κ. Ιωαννίδης. Να αναφέρουμε ότι οι εκπαιδευτικοί και μέσω της ΕΛΜΕ Ξάνθης τάχθηκαν υπέρ του να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά απλά να ανοίξουν μετά τις 10 το πρωί που υποχωρεί ο παγετός, όπως έγινε στην Π.Ε. Καβάλας.

Διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης, Χ. Ιωαννίδης: «Οι αιρετοί μας κατηγορούν δεν μας πήραν ποτέ τηλέφωνο…»

Συνεχίζοντας ο κ. Ιωαννίδης δεν έκρυψε την ενόχλησή του από τις αιχμές και τις καταγγελίες του δημάρχου Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν ο οποίος και σε δηλώσεις του στο «Ε» καταφέρθηκε εναντίον των εκπαιδευτικών αρχών υποστηρίζοντας ότι  εφόσον αιρετός αποφασίζει να κλείσει τα σχολεία του δήμου του δεν μπορεί ο διορισμένος υπηρεσιακός παράγοντας να το αναιρεί ενώ δεν έχει την ευθύνη, βάζοντας απουσία στους μαθητές που μεταφέρονται για να φοιτήσουν σε σχολεία άλλου δήμου:  «Οι δήμοι μας κάπου δεν συντονίστηκαν. Οι αιρετοί μας κατηγορούν δεν μας πήραν ποτέ τηλέφωνο για να μας θέσουν το αίτημά τους. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που λέει ότι όταν τα σχολεία είναι ανοιχτά και ο μαθητής δεν προσέρχεται παίρνει απουσία. Αυτό κάνουμε. Εκείνοι  με ποιο σκεπτικό έκλεισαν τα σχολεία ενώ όλοι οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί και τα μαθητικά δρομολόγια γίνονται κανονικά;».

Κανένα πρόβλημα με την θέρμανση –  Απαραίτητο μέτρο υγιεινής ο εξαερισμός των αιθουσών

Αναφορικά με την θέρμανση ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως εξ αρχής δόθηκε εντολή τα καλοριφέρ στα σχολεία ν’ ανανεώσουν από το βράδυ και έτσι έγινε.: «Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην θέρμανση. Ήταν αναμμένα τα καλοριφέρ από το προηγούμενο βράδυ. Αυτό που γίνεται όμως είναι ο εξαερισμός των αιθουσών, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Και αυτό είναι αρμοδιότητα του εκπαιδευτικού που διδάσκει».

Πάνω από 60 τα κρούσματα στα Νηπιαγωγεία – Δημοτικά

Πάνω από 60 κρούσματα καταγράφηκαν την Πέμπτη στα self test των μαθητών των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών.  Αισθητά λιγότερα από αυτά της δευτεροβάθμιας αλλά αυξημένα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…