Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Διάλεξη αφιερωμένη στην Ημέρα των τριών Ιεραρχών στο «Π»

Διάλεξη αφιερωμένη στην Ημέρα των τριών Ιεραρχών στο «Π»

0

Με τίτλο: «Ατενίζοντας τους Τρεις Ιεράρχες από τον 21ο αιώνα: εικόνες και όψεις από το βίο και το έργο τους μέσα από τον καθρέπτη της σύγχρονης εποχής»

Ομιλήτρια θα είναι η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων κ. Άννα Αγγελοπούλου

 

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου τιμούν την ημέρα του εορτασμού των «Αγίων Τριών Ιεραρχών» και φιλοξενούν την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων κ. Άννα Αγγελοπούλου σε μια διάλεξη, προς όλους τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο, με τίτλο: «Ατενίζοντας τους Τρεις Ιεράρχες από τον 21ο αιώνα: εικόνες και όψεις από το βίο και το έργο τους μέσα από τον καθρέπτη της σύγχρονης εποχής»

«Τιμούμε την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών γιατί δεν υπήρξαν μόνο Πατέρες της εκκλησίας, αλλά υπηρέτησαν και τα γράμματα, τονίζοντας την μεγάλη σημασία που έχουν οι σπουδές και η μόρφωση για τους ανθρώπους», αναφέρουν σχετικά οι διοργανωτές.

 

Η ομιλήτρια

Η Άννα Αγγελοπούλου είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ιστορία Νεοτέρων Χρόνων και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία.

  • Τα ιδιαίτερα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ιστορία των Σλαβικών Λαών των Βαλκανίων, τη γένεση των βαλκανικών εθνικισμών καθώς και την ιστορία της εκπαίδευσης.
  • Έχει σειρά δημοσιεύσεων και συμμετοχών σε ιστορικά συνέδρια με την παραπάνω θεματική, καθώς και δημοσιεύσεις σχετικά με την εκπαίδευση και τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων.
  • Την περίοδο 2013-2018 διετέλεσε Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ξάνθης και από το 2018 υπηρετεί ως Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

 

Πληροφορίες για την εκδήλωση

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη και η είσοδος, λόγω της πανδημίας, θα επιτραπεί μόνον με την επίδειξη ισχύοντος πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νοσήσεως και μόνον σε όσους θα έχουν κλείσει θέση μέσω της Γραμματείας του Ιδρύματος στο τηλέφωνο 2541029282 πρωινές ώρες 09.00-14.00.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περιήγηση στο βυζαντινό Πολύστυλον με αφορμή τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης διοργανώνει τη δράση συμμετέχοντας για έκτη χρονιά στην πρωτο…