Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διακόπτονται εκ νέου οι επισκέψεις συγγενών και φίλων στο Γηροκομείο Ξάνθης

Διακόπτονται εκ νέου οι επισκέψεις συγγενών και φίλων στο Γηροκομείο Ξάνθης

0

Από την Τρίτη 11/1 και μέχρι νεωτέρας

Βάσει και του νέου ΦΕΚ32/τεύχος Β’/08-01-2022 με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοιού COVID-19» στο σύνολο της Επικράτειας…» η διοίκηση του Γηροκομείου Ξάνθης γνωστοποίησε πως από την Τρίτη 11 Ιανουαρίου έως ότου υπάρχει νεότερη ανακοίνωση διακόπτονται εκ νέου τα επισκεπτήρια των συγγενών και φίλων για τους παππούδες και τις γιαγιάδες του Γηροκομείου Ξάνθης.

Ειδικότερα στο δεύτερο μέτρο προστασίας αναφέρονται τα εξής « α. Απαγόρευση επισκεπτηρίου, εκτός περιπτώσεων επίσκεψης σε ασθενείς τελικού σταδίου και β. Κατά τα λοιπά λειτουργία με υποχρεωτική τήρηση κανόνων λειτουργίας, απαιτήσεων και διαδικασιών του Παραρτήματος Ι (Α) το οποίο αποτελεί αναπόσπαστα μέρος της παρούσας… »».

Επίσης, το Γηροκομείο ενημερώνει πως «τα μέτρα ήταν και είναι προληπτικά και επικουρικά σε σχέση και με τις ανακοινώσεις και υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, προκειμένου να συνεχίσουμε να θωρακίζουμε υγειονομικά το γηροκομείο της Ξάνθης. Τα μέτρα είναι και πάλι καθαρά προληπτικά και όχι κατασταλτικά διότι είναι επιτακτική ανάγκη να προστατευτούν εβδομήντα τέσσερις ηλικιωμένοι και τριάντα πέντε εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους. Τέλος,οι συγγενείς των παππούδων και των γιαγιάδων  που φιλοξενούνται μπορούν να συνεχίσουν να ενημερώνονται και να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2541023114 από τις 10:00πμ έως τις 14:30μμ και από τις 17:00μμ έως τις 18:30μμ. και να χρησιμοποιούν αν έχουν τη δυνατότητα την  εναλλακτική επικοινωνία με τους αγαπημένους τους μέσω βιντεοκλήσης μέσεντζερ του facebook από το προφίλ Παππούς Γιαγιά».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ζητείται ελπίς» για τη Δημοτική Αγορά Ξάνθης

Οι επαγγελματίες αποτυπώνουν μία εικόνα εγκατάλειψης που αποθαρρύνει τους νέους επαγγελματ…