Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χρηματοδοτική προτεραιότητα από την ΠΑΜΘ στο γεωθερμικό πεδίο του δήμου Νέστου

Χρηματοδοτική προτεραιότητα από την ΠΑΜΘ στο γεωθερμικό πεδίο του δήμου Νέστου

0

Το έργο που περιλαμβάνει δύο γεωτρήσεις και ένα δίκτυο μεταφοράς νερού συζητήθηκε στη συνάντηση του δημάρχου Νέστου με τον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας

Συνάντηση με το Δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, περιφερειακός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Χρήστος Γάκης με επίκεντρο την αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου του Δήμου Νέστου, ένα από τα επόμενα έργα τα οποία έχει θέσει ως παρέμβαση άμεσης χρηματοδοτικής προτεραιότητας η Περιφέρεια.

Το έργο περιλαμβάνει δύο γεωτρήσεις και ένα δίκτυο μεταφοράς νερού, με το οποίο θα διοχετεύεται το ζεστό νερό σε μια καλλιεργήσιμη έκταση 14.000 στρεμμάτων. Παράλληλα, με τη χρήση του ζεστού νερού θα επιτυγχάνεται και η πρόωρη ωρίμανση των προϊόντων, με αποτέλεσμα να μπορούν να πουληθούν στην αγορά σε υψηλότερες τιμές.

Επίσης, θα μπορούν να καλλιεργηθούν νέες ποικιλίες οι οποίες δεν ευδοκιμούν με τις υπάρχουσες κλιματικές συνθήκες, κάτι που θα γίνει με τη χρήση του νερού από το Γεωθερμικό Πεδίο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…