Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Αθήνα-Κανταχάρ, μια «Αττική Οδός» δρόμος

Αθήνα-Κανταχάρ, μια «Αττική Οδός» δρόμος

0

Η «Αττική Οδός» εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν δέχθηκε την εισήγηση της να μην μπαίνουν βαρέα οχήματα, όσο διαρκεί η χιονόπτωση, Τα βαρέα οχήματα μπαινόβγαιναν στην Αττική Οδό,  «δίπλωσαν»  και ο  πλέον σύγχρονος ελληνικός δρόμος εγκλώβισε  για 48 ώρες πάνω από 1000 αυτοκίνητα, χωρίς καμία βοήθεια.

Το αρμόδιο  νεοσύστατο υπουργείο για την πρόληψη(;) των φυσικών καταστροφών αποδίδει ευθύνες στην Α.Ο. διότι δεν κούνησε το δακτυλάκι της για να  κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς,  δηλαδή δεν είχε σχέδιο.

Η κυβέρνηση κακολογεί την ΕΜΥ διότι δεν της είπε ότι ο καιρός  άλλαξε κέφια και κατέβασε χιονοθύελλες στην Αττική το πρωί και όχι το απόγευμα, όπως ήταν «προγραμματισμένο».

Έτσι ο κρατικός μηχανισμός «δεν πρόλαβε» ούτε αλάτι να ρίξει στους βασικούς δρόμους της πρωτεύουσας ούτε να βγάλει τα μηχανήματα ΠΡΟΤΟΥ ξεκινήσει το φαινόμενο, όπως γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Η Περιφέρεια, οι Δήμοι είχαν όλοι την πρόθεση να  επέμβουν αμέσως, μόνο που τους πλάκωσε κι αυτούς το χιόνι και δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα.

Η κυβέρνηση όμως είναι ελεήμων. Δίνει 2000 ευρώ για κάθε ταλαιπωρημένο οδηγό της Αττικής Οδού (που θα τα πληρώσει η εταιρεία) και άλλα 1000 ευρώ για τους άλλους ταλαίπωρους επιβάτες  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Α, και έδωσε στους Έλληνες δύο ημέρες συνολικού lock down σε υπηρεσίες και οικονομία, για να έχει το κεφάλι της ήσυχο.

Αυτά τα  φαιδρά και γελοία και συνάμα επικίνδυνα απογοητευτικά  και αρνητικά συνέβησαν μόνο στην πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού κράτους που λέγεται Ελλάδα. Οι «πρωτευουσιάνοι» δεν έχουν ιδέα τι έχουν τραβήξει και τραβάνε οι άλλοι συμπολίτες τους στην υπόλοιπη επικράτεια,  εκεί όπου «εκ προοιμίου» τα μέσα είναι λιγότερα, η πρόβλεψη,  ο συντονισμός και δράση, υποδεέστερος.

Όμως το γενικό συμπέρασμα για όλους τους Έλληνες πολίτες και βαριά φορολογούμενους πλέον, είναι ένα και το αυτό.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει επιτελικό κράτος,  ενώ είναι ψέμα ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να κάνει καλύτερο επιτελικό έργο. Όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι της ανεπάρκειας και της αδιαφορίας,  διότι ουδείς, καμία κυβέρνηση δε  δέχεται να εκπαιδεύσει, διαχρονικά, κρατικά στελέχη στον έλεγχο και διαχείριση ( control and command) έκτακτων καταστάσεων. Αντιθέτως, όλες οι κυβερνήσεις σ αυτές τις επιτελικές θέσεις τοποθετούν τους φίλους τους  και τους φίλους των φίλων τους, ανθρώπους που κατά κανόνα δεν έχουν ιδέα για το αντικείμενο,  ούτε και θα την αποκτήσουν κατά τη θητεία τους,  διότι γνωρίζουν  εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να υποστούν καμία σοβαρή επίπτωση ούτε και αναστολή στα πιθανά σχέδια εισόδου τους στη Βουλή..

Μάτι, Μαγούλα, Εύβοια, Μαλακάσα, Πάρνηθα και τόσες άλλες τραγωδίες και εθνικές καταστροφές,  που επαναλαμβάνονται καθ’ έτος δεν πτοούν κανέναν ‘επιτελικό του κράτους» και καμία κυβέρνηση.

Και με το δίκιο τους. Αφού ξέρουν εκ των προτέρων ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν κοντή μνήμη και είναι ιδιαιτέρως ελεήμονες προς τα κόμματα τους μπροστά και πίσω από την κάλπη…

Της Κύρας Αδάμ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Κύρα Αδάμ
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…