Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Από 1/2 λήγει το πιστοποιητικών όσων δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση μετά το 7μηνο

Από 1/2 λήγει το πιστοποιητικών όσων δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση μετά το 7μηνο

0

Εκδόθηκε η ΚΥΑ που αλλάζει το πλαίσιο για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους

 

Εκδόθηκε η ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία, από την 1η Φεβρουαρίου, εμβολιασμένοι θα λογίζονται οι πολίτες που έχουν κάνει την τρίτη δόση -το μέγιστο- επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Αυτό σημαίνει πως όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση σε διάστημα μικρότερο των 7 μηνών θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι, και θα χάνουν τις δυνατότητες που έχουν έως σήμερα για πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, εστίαση, ψυχαγωγία κλπ.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, σήμερα 500.000 πολίτες δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση, παρότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού για εμβολιασμού για εκείνους. Μετά την πάροδο του 7μηνου, το πιστοποιητικό θα ισχύει μόνο σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό -όπου η ισχύς του γι’ αυτή την περίπτωση είναι στους 9 μήνες.

 

Ποιοι θα θεωρούνται εμβολιασμένοι μετά την 1η Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται:

α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και

β) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν βεβαίωση πλήρους κάλυψης – ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Ειδικώς ως προς όσους έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

Από την 1η.2.2022, και χωρίς τον ηλικιακό περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου, όσοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…