Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 10 δίμηνες προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

10 δίμηνες προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

0
dimarxio avdiron

Αιτήσεις υποβάλλονται από 24-01-2022 έως και τις 28-01-2022

 

Ο Δήμος Αβδήρων ανακοίνωσε την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών, συνολικού αριθμού δέκα (10) ατόμων για τις ανάγκες του Τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας έτους 2022 στο Δήμο μας, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Αιτήσεις υποβάλλονται από 24-01-2022 έως και τις 28-01-2022, στο γραφείο

προσωπικού του Δήμου Αβδήρων.

 

Ειδικότητα Τυπικά Προσόντα Άτομα Χρονική Διάρκεια Εργασίας
ΥΕ Εργάτες Χωρίς τυπικά προσόντα 9 2 μήνες
ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Γκρέιντερ) Με τυπικά προσόντα τα οποία προβλέπονται από το Π.Δ. 50/2001 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει 1 2 μήνες

 

koinofelis ergasia katartisi

Τι συμβαίνει με το νέο κοινωφελές πρόγραμμα με τις 25.000 προσλήψεις

Πότε η έκδοση του προγράμματος

 

Τη “μερίδα του λέοντος” στην κατανομή των θέσεων, καταλαμβάνουν οι δήμοι (20.397)

 

 

Στην… αναμονή μπήκε η έκδοση του νέου κοινωφελούς προγράμματος 25.000 θέσεων.

Παρότι το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΕΔ έχει περάσει εδώ και δύο βδομάδες όλα τα “crash tests”, άγνωστη παραμένει αυτή τη στιγμή η ακριβής ημερομηνία έκδοσης του προγράμματος.

Όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που οι φημολογίες το προηγούμενο διάστημα επέμεναν, ότι ήταν θέμα ημερών η ανάρτηση της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Εφόσον αυτή αναρτηθεί, οι αιτήσεις θα γίνονται με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr.

Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ  θα δημιουργήσει 25.000 νέες θέσεις εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών και συναφείς φορείς.

Η διάρκεια του προγράμματος θα ορίζεται σε 8 μήνες, ενώ ο μισθός των απασχολούμενων διαμορφώνεται με βάση τον νέο κατώτατο μισθό των 663 ευρώ που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2022.

 

Η κατανομή των θέσεων

Πόσες προσλήψεις Φορείς
20.397 Δήμοι
2.566 Περιφέρειες
1.689 Υπουργεία – Φορείς
348 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

 

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

 

Νέα θέση εργασίας στο ΕΜΠΡΟΣ

Η εφημερίδα αναζητά συνεργάτη για τη διανομή της εφημερίδας.

Απαραίτητα προσόντα:

Δίπλωμα μοτοποδηλάτου

Αποστολή βιογραφικών

και πληροφορίες στο mail: info@empros.gr

και στα τηλ. 2541022950-6947261416

 

Το ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΛΤΑΠΑΝΙΔΗ-ΕΓΓΛΕΖΑΚΗ ΟΕ

ΖΗΤΑΕΙ

Υπάλληλο για καταχώριση παραστατικών. Επιθυμητή προϋπηρεσία.

Τηλ. επικοινωνίας 2541077000.Αποστολή Βιογραφικών “info@kaltapanidis.gr

 

 

Οι μισθοί και τα επιδόματα των 1.468 που θα προσληφθούν στους δήμους

 

Μία πρώτη γεύση των μισθών και των βασικών επιδομάτων που θα λάβουν όσοι επιλεγούν από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις 1.468 μόνιμες θέσεις: Σημειώνεται ότι οι υπάλληλοι των ΟΤΑ υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο εισαγωγικός μισθός για τους πτυχιούχους ΑΕΙ είναι €1.092, για τους πτυχιούχους ΤΕΙ €1.037, για τους αποφοίτους Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΕ €858 και για τους απόφοιτους Γυμνασίου ή Δημοτικού (για όσους αποφοίτησαν έως το 1980) είναι €780.

Όσοι προσληφθούν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και «παραμεθόριων» για αυτούς που θα υπηρετήσουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

 

 

ΑΣΕΠ 12Κ/2021: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για 101 μόνιμες προσλήψεις

 

Συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Τουρισμού και στο ελληνικό Κτηματολόγιο που έχει προκηρύξει ο ΑΣΕΠ.

Η σχετική προκήρυξη έχει πάρει ΦΕΚ και αφορά την πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας 101 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει στις 28 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, η προκήρυξη αφορά 59 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) στους εξής κλάδους/ειδικότητες:

Διοικητικού – Οικονομικού

Μηχανικών (ειδ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών)

Μηχανικών (ειδ. Μηχανολόγων Μηχανικών)

Μηχανικών (ειδ. Τοπογράφων Μηχανικών)

Νομικών, ΠΕ Οικονομικού

Πληροφορικής

Και 42 θέσεις τεχνολογικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) στους παρακάτω κλάδους/ειδικότητες:

Διοικητικού – Λογιστικού

Πληροφορικής

Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη.

 

Τέσσερα “ανοιχτά” προγράμματα του ΟΑΕΔ, προσφέρουν 19.000 νέες θέσεις

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία προσφέρουν 19.000 νέες θέσεις εργασίας σε μακροχρόνια άνεργους.

 

Τα τέσσερα προγράμματα αφορούν τις εξής κατηγορίες:

 

1) Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες: Το πρόγραμμα έχει ενεργοποιηθεί από τον Ιούνιο του 2021 και εστιάζεται σε εργοδότες του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα. Ωφελούμενοι μπορούν να είναι Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), απεξαρτημένα άτομα από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένα, νεαρά άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο, θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, διεμφυλικά πρόσωπα και θύματα εμπορίας ανθρώπων. Παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης για 12 + 12 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών για θέσεις πλήρους απασχόλησης, με ανώτατο ποσό τα 800 ευρώ το μήνα.

2) Δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία: Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2020. Στοχεύει σε κάλυψη έως 3.000 ανέργων και επιδοτεί για τους πρώτους 12 μήνες με ένα ποσό που κυμαίνεται από 12.000 έως 24.000 ευρώ. Υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και τότε η επιδότηση κυμαίνεται από 20.000 έως 36.000 ευρώ. Σε ένα ποσοστό 40% οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν πρέπει να καλυφθούν από γυναίκες.

3) Επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας: Το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό από τον Σεπτέμβριο του 2020 και στο μέγιστο βαθμό θα προσφέρει 9.200 νέες θέσεις εργασίας. Προσφέρει επιχορήγηση 80% στις επιχειρήσεις για ανώτατο μισθό έως 830 ευρώ.

4) Μακροχρόνια άνεργοι: Πρόκειται για πρόγραμμα που βρίσκεται σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2020. Στοχεύει σε κάλυψη 8.500 θέσεων εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών. Οι προσλήψεις που θα προκύψουν θα έχουν διάρκεια 12 + 12 μήνες και αφορούν μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 55 – 67 ετών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ.

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται στον ιστότοπο oaed.gr για όλα τα ανοιχτά ως προς την υποβολή προγράμματα.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…