Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Στο τραπέζι» της ΕΕ η λήξη του πιστοποιητικού στο 9μηνο αν δε γίνει τρίτη δόση

«Στο τραπέζι» της ΕΕ η λήξη του πιστοποιητικού στο 9μηνο αν δε γίνει τρίτη δόση

0

Συζητείται στη σύνοδο των υπουργών υγείας της Ε.Ε.

Η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού έχει μπει για τα καλά στο τραπέζι των συζητήσεων της Ε.Ε. αφού στη σύνοδο των υπουργών υγείας της Ε.Ε. που ξεκίνησε την Τρίτη στις Βρυξέλλες, αποφασίζεται πότε θα πρέπει να λήγει ενιαία για όλα τα κράτη μέλη.

Eιδικότερα οι υπουργοί Υγείας της Κοινότητας συζητούν επισήμως πια το θέμα της λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε μια προσπάθεια να πιεστούν οι πολίτες και να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

Δύο είναι οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι: Να λήγει αυτόματα το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά από 9 μήνες εάν δεν έχει γίνει η ενισχυτική / αναμνηστική δόση είτε στους 12 μήνες. Φαίνεται πως προς ώρας δεν υπάρχει ακόμη κοινή γραμμή σε σχέση με το χρονικό διάστημα λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από τις Βρυξέλλες υπογράμμισε: «από την πλευρά της Ελλάδος, θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα που έχουμε λάβει και τα οποία έχουν να κάνουν με περιορισμούς, ειδικά για τους συμπολίτες μας που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60+ και δεν έχουν εμβολιαστεί. Επιπλέον, θα επισημάνουμε την ανάγκη επέκτασης της ενισχυτικής (τρίτης) δόσης σε όλους τους πολίτες, ενώ πιστεύουμε ότι θα πρέπει σιγά- σιγά να συζητήσουμε την ισχύ των πιστοποιητικών σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», ανέφερε συγκεκριμένα πριν από την εισαγωγική ομιλία του.

Η άποψη που επικρατεί είναι το πιστοποιητικό να λήγει στο 9μηνο και το μέτρο να εφαρμοστεί από 10 Ιανουαρίου, αν και κάποια κράτη μέλη προτείνουν να ξεκινήσει από 1 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…