Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Σταθμός ηλεκτρικής φόρτισης αυτοκινήτων στα σύνορα με το Ζλάτογκραντ

Σταθμός ηλεκτρικής φόρτισης αυτοκινήτων στα σύνορα με το Ζλάτογκραντ

0

Με διασυνοριακό έργο προγραμματίζεται η χωροθέτηση 50 σταθμών φόρτισης στα σύνορα Κεντρικής Μακεδονίας και ΑΜΘ

 

Ένα φιλόδοξο σχέδιο παρέμβαση για την ενίσχυση της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδιάζεται μέσω διασυνοριακού προγράμματος. Το νέο έργο E.VE.CR.I με το διακριτικό τίτλο «Local-e» έχει στόχο να τονώσει την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων και τη βιώσιμη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία 50 συνεχώς προσβάσιμων και βολικών στη χρήση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, 25 σε κάθε πλευρά των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, σταθμοί οι οποίοι θα εγκατασταθούν κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι σταθμοί φόρτισης θα χωροθετηθούν στην Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη στην Ελλάδα και στη Νοτιοδυτική και Νότια Κεντρική Βουλγαρία σε δρόμους οι οποίοι συνδέουν το Petrich και το Sandanski με τις Σέρρες, το Gotse Delchev με τη Δράμα και την Καβάλα,, το Smolyan και το Zlatograd με την Ξάνθη, το Kardzhali με την Κομοτηνή και το Svilengrad με την Αλεξανδρούπολη.

Επιπλέον, σταθμοί φόρτισης αναμένεται να εγκατασταθούν σε Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Ελευθερούπολη, Καβάλα, Κάτω Νευροκόπι, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Θάσο, Ξάνθη, Bansko, Blagoevgrad, Dospat, Gotse Delchev, Kardzhali, Momchilgrad, Petrichmoranski, Sandanski. Svilengrad, Velingrad, Zla-tograd καθώς και σε διαδρομές με κωμοπόλεις και χωριά ανάμεσά τους.

Η ανάπτυξη και επέκταση του δικτύου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη διασυνοριακή περιοχή έχει πολλαπλά οφέλη, όπως βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, μειωμένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, βελτίωση της επιχειρηματικότητας μέσω της κοινής χρήσης ενός ζωντανού δικτύου υποστηρικτών της ηλεκτροκίνησης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …