Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σταϊκούρας: Σε 10 ή 12 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ του 2022 από τον Μάρτιο

Σταϊκούρας: Σε 10 ή 12 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ του 2022 από τον Μάρτιο

0

Θα έχουμε νέα μείωση του φόρου κατά 60 εκ. ευρώ

Από τον ερχόμενο Μάρτιο θα ξεκινήσει να πληρώνεται ο ΕΝΦΙΑ  του 2022 σε 10 ή 12 δόσεις. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για να προσθέσει ότι «Προσδοκούμε οι περισσότεροι πολίτες να πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ  καθώς έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό μείωση του ΕΝΦΙΑ  κατά 60 εκ. ευρώ».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown στη χώρα, ο ίδιος τόνισε πως «Δεν υπάρχει περίπτωση κλεισίματος της χώρας, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή και ασφαλή για να ανταποκριθούν υπό προϋποθέσεις σε όποιες κρίσεις υπάρχουν η προκύψουν», μιλώντας στον ΣΚΑΙ  100.3 ο υπουργός Οικονομικών.

Από εκεί και πέρα, κάλεσε  τους πολίτες να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους για την ρύθμιση του ιδιωτικού τους χρέους σε τράπεζες και ΑΑΔΕ, μέσω του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού. Ήδη όπως ανέφερε ολοκληρώθηκαν οι πρώτες 24 περιπτώσεις και οι ρυθμίσεις είναι σημαντικά βελτιωμένες για τον πολίτη.

Επισήμανε ότι συνολικά τα χρήματα προ την κοινωνία για να βοηθηθεί εξαιτίας της πανδημίας ανέρχονται σε 43,3 δισ. ευρώ από το 2020 μέχρι το 2022, χρήματα που δανείστηκε η χωρά με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους. Μάλιστα, σημείωσε πως «Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί και το 2022 και στο μέτωπο της πανδημίας και στην ενεργειακή κρίση» τόνισε ο κ.  Σταϊκούρας προσθέτοντας, «ότι περίσσευμα υπάρχει διατίθεται στους πολίτες».

Όπως ανέφερε, ο κ Σταϊκούρας εκτίμηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι το 2022 να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς μέτρα λιτότητας αλλά μέσα από την ανάπτυξη. Σημείωσε ότι από το  23 θα υπάρχουν στόχοι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …