Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στα 19 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Αβδήρων για το 2022

Στα 19 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Αβδήρων για το 2022

0
dimarxio avdiron

9,5 εκ ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα –  Έργα που «τρέχουν» –  Αναμένονται 10 εκ. εντάξεις έργων στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

 

Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης: « Ένας προϋπολογισμός ρεαλιστικός και εφαρμόσιμος»

 

 

Στα 19 εκ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Αβδήρων για το 2022 και 9,5 εκ. ευρώ αφορούν το τεχνικό πρόγραμμα. Το θέμα  συζητείται σήμερα σε ειδική συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων. Σε σχέση με πέρσι ο προϋπολογισμός κινείται στα ίδια επίπεδα καθώς πέρσι ήταν 18 εκ. ευρώ και έκλεισε περίπου στα 20 εκ. ευρώ, το ίδιο και το τεχνικό πρόγραμμα που έκλεισε στα 10 εκ. ευρώ. Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία που παρουσιάζει η δημοτική αρχή το 2022 ο προϋπολογισμός αναμένεται να κλείσει κατά 10 εκ. ευρώ επιπλέον όσα και τα έργα που αναμένεται να ενταχθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς σε προγράμματα. Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Αβδήρων έχει πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκους κι έχει ένα προϋπολογισμό περίπου 20 εκ. ευρώ, ενώ για παράδειγμα ο μητροπολιτικός δήμος Ξάνθης με πληθυσμό άνω των 60.000 έχει 50 εκ. ευρώ.

Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης: « Ένας προϋπολογισμός ρεαλιστικός και εφαρμόσιμος»

«Ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο», χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, ενώ επεσήμανε ότι το σκεπτικό και ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι να έχει ένα νοικοκυρεμένο οικονομικά δήμο, με κοινωνική προσφορά και έργο προς τους δημότες του. Για το λόγο αυτό διατηρεί σταθερά τα δημοτικά τέλη και τις εκπτώσεις που απευθύνονται σε ευάλωτες ομάδες, σε πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, μακροχρόνια ανέργους και μονογοενεϊκές οικογένειες. Παράλληλα όμως επιταχύνει τους ρυθμούς για μελέτες και εντάξεις νέων έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά του.

Έργα που «τρέχουν» στον δήμο Αβδήρων

Παρουσιάζοντας την λίστα των έργων που «τρέχουν» στο τεχνικό πρόγραμμα καθώς και τις εντάξεις έργων που αναμένονται κατά τη διάρκεια του έτους.

Αυτά είναι: Το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο που αφορά όλο τον δήμο. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο επίσης ο Βιολογικός των Αβδήρων καθώς και ο δρόμος Μάνδρας – Γενισέας. Επιπλέον ενεργειακές αναβαθμίσεις στα Δημοτικά Σχολεία Αβδήρων και Πολυσίτου ενώ έχουν υπογραφεί οι  συμβάσεις πρόκειται κατά την περίοδο των γιορτών να ξεκινήσει έργο επέκτασης αιθουσών στο σχολείο της Διομήδειας όπως επίσης και ένα έργο ανάπλασης στον οικισμό Σουνίου που χρηματοδοτείται από το Leader.

Επίσης σε αναμονή για να τρέξει  το μεγάλο έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από την ΔΕΥΑΑ όπως και άλλα δύο έργα διευθέτησης χειμάρρων στην Γενισέα και στην Λευκόπετρα.

Αναμένονται 10 εκ. εντάξεις έργων στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

Οι εντάξεις που αναμένονται μέσα στο 2022 είναι ο Βιολογικός των Αβδήρων ένα έργο προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ και άλλα έργα όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου και Λυκείου των Αβδήρων και το υπόλοιπο μισό του δρόμου Γκιώνας – Γενισέας καθώς το πρώτο μέρος του έργου έχει δημοπρατηθεί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε αναζήτηση προγράμματος για να «αναστήσει» το ολυμπιακό «κουφάρι» ο δήμος Αβδήρων

Ρημάζει 20 χρόνια το  Κλειστό Γυμναστήριο-Γήπεδο των Αβδήρων Δήμαρχος Αβδήρων: «Τώρα που ξ…