Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα “Σαφάρι” ελέγχων της Εφορίας στα φαρμακεία της Ξάνθης

“Σαφάρι” ελέγχων της Εφορίας στα φαρμακεία της Ξάνθης

0

«Βροχή» τα πρόστιμα και τα λουκέτα για παραβάσεις  στα rapid test

 

Ανάστατος ο κλάδος των φαρμακοποιών που διατηρεί ότι στοχοποιήθηκε από  φοροεισπρακτικά κίνητρα

 

Στο στόχαστρο της ΔΟΥ Ξάνθης έχουν μπει τα φαρμακεία και «σαφάρι» ελέγχων έχει εξαπολυθεί. Φύλλο και φτερό κάνουν τα κλιμάκια των ελεγκτών τις ταμειακές για αποδείξεις που αφορούν τα rapid test προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν παραβάσεις φοροδιαφυγή.

«Βροχή» τα πρόστιμα και τα λουκέτα για παραβάσεις στα φαρμακεία της Ξάνθης- Ανάστατος ο κλάδος των φαρμακοποιών

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής σε αρκετά φαρμακεία στης πόλης μας έχει μπει λουκέτο δύο ή τεσσάρων ημερών ανάλογα με την παράβαση και πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Ανάστατος είναι ο σύλλογος Φαρμακοποιών που δηλώνει πως στοχοποιήθηκε και όπως ανέφερε η πρόεδρος κα Κάλφα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για να αποφασίσει πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση. Υπάρχει έντονη ενόχληση στον κλάδο καθώς οι φαρμακοποιοί ενώ έχουν επιφορτιστεί με την διενέργεια των rapid test που έχει και υγειονομικό και κοινωνικό χαρακτήρα αντιμετωπίζονται με καθαρά φοροεισπρακτικά κριτήρια από την πολιτεία. Επίσης όπως ανέφερε στο «Ε» φαρμακοποιός,  είναι τόσος ο όγκος των τεστ που έχουν κάνει κάποια φαρμακεία (υπολογίζεται από 3.000 – 15.000) που μέσα σ’ αυτό μπορεί και να χαθούν 10 αποδείξεις και είναι άδικο γι αυτό να τους επιβληθεί πρόστιμο και λουκέτο.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν παίρνουν λεφτά και τους γράφουν παράβαση

Η κινητοποίηση της Εφορίας αφορά  στη διάθεση των rapid tests καθώς οι φορολογικές αρχές αντιπαραβάλλουν τα στοιχεία που δηλώνονται στην ΗΔΙΚΑ για τα αρνητικά rapid tests με τα φορολογικά στοιχεία που έχουν εκδοθεί.

Να σημειώσουμε ότι το υπουργείο έχει θέσει μέγιστη τιμή στην διάθεση των rapid τα 10 ευρώ, όμως κάθε επιχείρηση στο πλαίσιο του ανταγωνισμού έχει την δυνατότητα να εφαρμόσει την δική της τιμολογιακή πολιτική. Ωστόσο κάποιοι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις για τη σχετική υπηρεσία δεν παίρνουν λεφτά είτε για λόγους κοινωνικούς, είτε για λόγους εξυπηρέτησης του πελάτη τους, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αναντιστοιχία και να καταγράφεται ως φορολογική παράβαση.

Σαφάρι ελέγχων έχει πραγματοποιηθεί σε φαρμακεία άλλων πόλεων όπως της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βγήκε η προκήρυξη για 6 θέσεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Δύο θέσεις στα Κ.Υ. Εχίνου και Σταυρούπολης – Δείτε τις ειδικότητες 817 θέσεις ΠΕ και ΤΕ &…